Jandarmii au bătut la ușa lui Nicușor Constantinescu pentru a-l duce la proces

2354
Jandarmii au bătut la ușa lui Nicușor Constantinescu pentru a-l duce la proces - f8e310a5f495f67a2a7c1d283a9e0b7b.jpg
Ieri, jandarmii constănțeni au încercat în zadar să-l găsească pe președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, pentru a-l anunța că trebuie să se prezinte la procesul de corupție pe care-l are pe rolul Judecătoriei Constanța. La termenele anterioare, judecătorii au decis citarea inculpatului
cu mandat de aducere, numai că președintele CJ ignoră în mod evident "semnalele" instanței și se încăpățânează să zică "pas" ori de câte ori este chemat să dea cu subsemnatul.

Ieri dimineață, în jurul orei 10, jandarmii constănțeni au bătut la poarta vilei în care locuiește președintele Nicușor Constantinescu, de pe strada Mihai Eminescu nr. 13. Nici urmă însă de inculpat! Jandarmii trebuiau să-l anunțe că, la ora 11,30, trebuie să se prezinte la Judecătoria Constanța, pen-tru a fi prezent la dosarul penal întoc-mit de procurorii DNA pe numele lui.
Singurul care a putut sta de vorbă cu oamenii legii a fost îngrijitorul Marius Hanganu, care a comunicat că proprietarul nu este acasă și nici nu știe unde se află. Jandarmii l-au cău-tat apoi pe Nicușor Constantinescu la Consiliul Județean Constanța, unde, de asemenea, acesta nu a fost găsit.

Prejudiciu de peste un milion de euro
Dosarul în care Nicușor Constantinescu este acuzat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată privește prejudicierea RAJA prin neplata unor sume de bani necesare finalizării unui proiect finanțat în proporție de 79% de Uniunea Europeană și de 21% de Consiliul Județean Constanța.
Dosarul a fost strigat, ieri, la Judecătoria Constanța, după ora 14. În primă fază, a fost depus referatul Jandarmeriei în care se arăta că inculpatul Nicușor Constantinescu a fost căutat la domiciliu atât la data de 5 noiembrie, cât și ieri, 8 noiembrie, dar nu a fost găsit.
Avocatul lui Nicușor Constantinescu, Marius Mocanu, a solicitat judecătorilor să declare ședința secretă, "având în vedere calitatea pe care o are inculpatul", susținând că ar putea avea loc răsturnarea prezumției de nevinovăție și s-ar aduce atingere vieții sale private dacă ar fi relatate în presă crâmpeie din derularea procesului. Procurorul DNA a susținut că nu există aspecte ce ar putea aduce atingerii vieții private a inculpatului. În cele din urmă, magistrații au respins cererea, considerând că, în acest dosar, nu se discută chestiuni privind viața privată a lui Constantinescu.

"Consiliul Județean Constanța a refuzat să facă acea plată"
Din cei 14 martori citați pentru termenul de ieri s-au prezentat 12. Printre aceștia s-au aflat mai mulți directori ai RAJA. Deși a fost citat și fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Stelian Duțu, acesta a absentat.
Primul care a fost ascultat a fost expertul Florea Podolan, care a spus că, în 2007, a fost solicitat de RAJA să întocmească o expertiză extrajudiciară, având ca obiect modalitatea de constituire a surselor de finanțare. El nu cunoștea însă de ce Consiliul Județean Constanța nu și-a achitat obligațiile de plată.
Directorul economic al RAJA, Sorin Popa, a spus că plățile compensatorii în valoare de peste un milion de euro au fost făcute de RAJA, pentru că exista interesul să fie finalizată lucrarea. "S-a hotărât plata acelui milion, dar apoi s-a sesizat Curtea de Conturi și Parchetul, ca să cerceteze efectuarea acestei plăți, pentru că noi am considerat-o o pagubă. (…) Beneficiarul local (n.r. - Consiliul Județean Constanța) a refuzat să facă acea plată".
La închiderea ediției, audierile de martori erau încă în plină desfășurare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8967 secunde