"Greva administrativă", doar în mintea lui Nicușor Constantinescu

1950
"Facem începând de luni (n.r.-ieri) grevă administrativă, nu rezolvăm decât urgențele și facem grevă până pleacă acest guvern portocaliu. Eu asta vă propun și vă asigur că noi, la CJ Constanța, de luni (n.r.-ieri) suntem în grevă împreună cu primarii din Constanța care sunt aici", a anunțat recent Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța (CJC) și prim-vicepreședintele PSD Constanța.
Purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, încerca ieri să explice jurnaliștilor că așa-zisa "grevă administrativă" invocată de Constantinescu se referea la consilierii județeni.
Brusc, șeful CJC s-a trezit în pos-tura liderului sindical unic-salvator, care stabilește exact când intră primăriile și CJC în grevă și când ies din grevă.
Vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir, a declarat pentru ziarul "Cuget Liber" că "greva administrativă" pe care a anunțat-o Constantinescu nu este altceva decât un mijloc prin care aleșii social-democrați se solidarizează cu funcționarii publici, cel mult la nivel declarativ.
"Termenul «grevă administrativă» nu este definit nicăieri, dar este o for-mulă pe care a găsit-o Nicușor Constantinescu pentru a trage un semnal de alarmă", a explicat Dragomir.
Potrivit vicepreședintelui CJC, consi-lierii județeni vor veni la ședința programată pentru joi întrucât trebuie aprobate o serie de proiecte importante pentru constănțeni și pentru județ.

Consilierii județeni PSD, în ofsaid
Nici consilierii județeni nu știau exact ce presupune "greva adminis-trativă" anunțată de președintele CJC, Nicușor Constantinescu. "Este una dintre măsurile care se pot lua împotriva guvernului. Este o formă de protest pe care președintele CJC și primarii PSD au aprobat-o. Cred că mai avem dreptul la protest", a declarat social-democratul Radu Babuș. Atât el, cât și colega sa din CJC, Ioana Elena, au fost de părere că "pentru mai multe detalii trebuie consultat Nicușor Constantinescu".
Social-democrații au recunoscut că nu au primit informații de la partid privind modalitatea în care ei ar trebui să protesteze. Ei au adăugat, totuși, că vor fi prezenți la ședința de consiliu de joi.

"Demers populist și demagogic"
În tabăra opoziției, purtătorul de cuvânt al consilierilor democrat-liberali, Mihai Petre, a declarat că demersul inițiat de Nicușor Constantinescu este "unul populist și demagogic care îl caracterizează perfect".
"Intrarea în grevă administrativă nu rezolvă problemele, ci le adâncește", a încheiat Mihai Petre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4748 secunde