Pentru că refuză să se prezinte la proces,

Nicușor Constantinescu va fi adus cu mandat la Judecătoria Constanța!

2644
Nicușor Constantinescu va fi adus cu mandat la Judecătoria Constanța! - 5afc7100a2f28c963d7b1277e5e34856.jpg
Magistrații de la Judecătoria Constanța au fost nevoiți, ieri, să amâne procesul în care președintele Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată. Motivul a fost neprezentarea inculpatului, motiv pentru care judecătorii au decis citarea cu mandat de aducere a lui Constantinescu pentru termenul următor, care va fi la data de 18 octombrie. Tendința de tergiversare a judecării cauzei este evidentă, mai ales că dosarul abia s-a întors, la sfârșitul acestei veri, de la Curtea Constituțională, după ce avocații au invocat mai multe excepții de neconstituționalitate.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada mai - iulie 2008, Nicușor Daniel Constantinescu, în calitatea de președinte al Consiliului Județean Constanța și ordonator principal de credite, nu și-a îndeplinit îndatoririle și însărcinările în exercițiul funcției, cu știință, în mod deliberat și cu rea-credință, prin re-fuzul constant de a executa obligațiile de plată ce rezultau din Memorandumul de finanțare nerambursabilă (semnat între Guvernul României și Comisia Europeană), aplicat prin Contractul de Implementare a Măsurii ISPA "Reabilitarea rețelei de canalizare și a facilităților de epurare a apelor uzate în Constanța" și prin Contractul de execuție a lucrărilor referitoare la investiția "Conducte de descărcare în mare pentru Stațiile de epurare Constanța Nord și Eforie Sud".
În baza documentelor menționate, Consiliul Județean Constanța era obligat să cofinanțeze în proporție de 21% investiția, în calitate de beneficiar local al acesteia.
Procurorii spun că refuzul de a executa obligațiile de plată susmenționate a avut drept consecință producerea unui prejudiciu în paguba SC RAJA SA Constanța, cu afectarea bunului mers al investiției ce se realiza prin măsura ISPA.
Ca urmare a neplății lucrărilor efectuate de constructorul angajat în realizarea investiției susmenționate, lucrările au fost temporar suspendate, constructorul solicitând penalități și alte cheltuieli rezultate din pricina întârzierilor. Valoarea totală a acestor penalități și cheltuieli suplimentare este de 1.006.658,97 euro, reprezentând prejudiciu în dauna RAJA Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3747 secunde