Prefectul Palaz răspunde: "Nu sunt șmecher, sunt doar profesionist"

2573
Prefectul Palaz răspunde:
Președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Nicușor Constantinescu, dar și secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, au făcut, marți seară, o serie de declarații pe marginea modului ilegal în care anumiți prefecți din țară s-ar afla, în acest moment, pe funcții.
Astfel, pesedistul Nicușor Constantinescu a declarat, în contextul alegerilor pentru șefia Organizației Județene a PSD Constanța, că 19 prefecți din toată țara sunt menținuți ilegal pe funcții, "inclusiv ăsta de la Constanța" (n.r. - Claudiu Palaz) și, de asemenea, că aceștia ar hăitui primarii PSD.
În cadrul aceluiași eveniment, dar ceva mai târziu, Liviu Dragnea a ținut să-l corecteze pe Nicușor Constantinescu, specificând că este vorba despre 33 de prefecți care ar ocupa ilegal funcțiile, pe motiv că numirile lor au avut caracter temporar și că perioada pentru care au fost numiți inițial a expirat, neexistând un act administrativ care să prelungească perioada de interimat, respectiv o hotărâre de guvern. Cu toate acestea, secretarul general al PSD a precizat: "Constanța (n.r. - prefectul județului Constanța) nu e, Nicule, din păcate. Ăsta a fost mai șmecher, ăsta e definitiv".
Despre declarațiile lui Nicușor Constantinescu, inexacte și cu potențial de dezinformare, prefectul Claudiu Palaz a declarat: "Președintele Consiliului Județean a încercat, din nou, «să arunce pe piață» declarații prin care dezinformează în legătură cu Instituția Prefectului". În continuare, reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanța a menționat, cu o doză de ironie: "Îmi pare rău că iar l-am necăjit pe președintele CJC. Dumnealui se necăjește ori de câte ori aude numele meu".
Întrebat dacă, în opinia lui, atitudi-nea lui Nicușor Constantinescu are vreo legătură cu faptul că numele lui Palaz este vehiculat frecvent atunci când vine vorba despre o can-didatură pentru șefia CJC, prefectul Constanței a declarat: "Probabil că l-a necăjit asta: că numele meu e vehiculat, în presă, referitor la mandatul de președinte al CJC. Dar n-aș putea să mă pronunț aici".
Cât despre comentariile lui Liviu Dragnea, Claudiu Palaz a explicat, așa cum a făcut-o, de altfel, și în contextul unei conferințe de presă care a avut loc luni, că el a fost numit prefect al județului Constanța potrivit principiului mobilității, el fiind deja înalt funcționar public, în calitate de subprefect. "Dacă nu sunt temporar, ci definitiv pe funcție nu înseamnă că sunt șmecher. Sunt un tehnocrat. Nu sunt șmecher, sunt doar profesionist", a răspuns prefectul Constanței la comentariile liderului social-democrat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.252 secunde