Vicepreședintele CJC, Cristian Darie, despre cheltuielile cu Sărbătoarea Recoltei: "Terminați cu prostiile!"

3402
Vicepreședintele CJC, Cristian Darie, despre cheltuielile cu Sărbătoarea Recoltei:
Sărbătoarea Recoltei și Vinului Dobrogean l-a întâmpinat anul acesta cu covorul roșu pe șeful Consiliului Județean Constanța (CJC), Nicușor Constantinescu. Vineri după-amiază, la Pavilionul Ex-pozițional, a avut loc deschiderea unei noi ediții a sărbătorii dedicate recoltei de toamnă, eveniment organizat anual de către CJC și Fundația "Fantasio".
Pe covorul roșu, alături de Nicușor Constantinescu au defilat foști și actuali consilieri județeni PSD, în frunte cu Dumitru Manole, consilieri locali PSD și parlamentari constănțeni, precum Antonella Marinescu (PSD) și Puiu Hașotti (PNL).
Șeful CJC nu a scăpat nici de data aceasta ocazia de a-i ataca pe Emil Boc și Traian Băsescu, reușind să politizeze și această sărbătoare. În discursul său, Nicușor Constantinescu a subliniat de câteva ori direcția greșită în care se îndreaptă România, dar a ținut să prezinte și politica-alternativă pe care ar trebui să o adoptăm.

"Uite că nu vreau să dau niciun interviu"
Când vine vorba însă despre cheltuielile pe care le presupune organizarea unei astfel de "sărbători", reprezentanții CJC se eschivează să ofere un răspuns. Vicepreședintele CJC, Cristian Darie, a luat-o la propriu la fugă când am încercat să îl întrebăm care este contribuția financiară a CJC la acest proiect. "De ce vă interesează? Terminați cu pros-tiile! În loc să vă intereseze… Haideți, mă, copii! Fiți serioși! Uite că nu vreau să dau niciun inter-viu!", a fost reacția sa. De ce
ne-ar interesa unde se duc banii publici, banii noștri, ai tuturor constănțenilor? Sunt "prostii"… dacă ar trebui să îl ascultăm pe Cristian Darie.
Într-o perioadă de criză, după ce au fost desființate și comasate instituțiile de cultură, CJC orga-nizează timp de 17 zile un eveniment pe bani publici, iar noi ne ținem de "prostii" și mai avem tupeul să întrebăm cu cât cotizează consiliul!
Purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, a reușit într-o anumită măsură să limpe-zească lucrurile în acest caz. Acum două-trei luni, Consiliul Județean ar fi aprobat "o sumă de bani" pentru Fundația "Fantasio" în vederea organizării a patru evenimente, printre care și această sărbătoare. Însă nici Moldovanu nu știa cifrele exacte pentru susținerea financiară a Sărbătorii Recoltei și Vinului Dobrogean. În cele din urmă, Virgil Iosif, directorul Fundației "Fan-tasio", a declarat că au fost alocate 200.000 de lei pentru organizarea acestei ediții.

Doi în unu
Cristian Moldovanu a mai precizat că sunt așteptați să participe la acest eveniment aproximativ 300 de producători din țară, peste 60% dintre ei fiind dobrogeni. Dacă până anul trecut CJC obișnuia să organizeze două evenimente - "Sărbătoarea Recoltei" și "Festivalul Vinului" -, acum, conducerea CJC a decis să organizeze o singură manifestare care să le includă pe cele două, din motive financiare.
De asemenea, expozanții vor susține și ei financiar sărbătoarea, fiind obligați să plătească o taxă de participare. "Taxele de participare la mesele de afară sunt comparative cu tarifele din piețe. Sunt chiar mai mici decât tarifele din piețe. Să îi convină și producătorului să expună aici. Tarifele dinăuntru sunt mai mari decât cele de afară, dar mai mici decât cele pe care le percepem de obicei pentru Pavilionul Expozițional", a declarat Cristian Moldovanu.
Astfel, CJC speră să își scoată cheltuielile cu spectacolele programate și susținute de artiști de renume. Vineri seară erau așteptate să încânte publicul constănțean Floarea Calotă și Maria Ciobanu, precum și alți artiști de muzică populară și nu numai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5926 secunde