Consiliul Județean, buget mai mic cu 30%

1744
Consiliul Județean, buget mai mic cu 30% - d5deb7867dfab180284ba968d1df0e3b.jpg
Consilierii județeni s-au întrunit, ieri, în prima ședință pe anul acesta.
La începutul întâlnirii, ei au ținut un moment de reculegere în memoria primarului social-democrat din Bărăganu, Constantin Bențea, decedat la sfârșitul săptămânii trecute și înmormântat miercuri.
Pe ordinea de zi s-au aflat 68 de proiecte de hotărâre ce au fost supuse aprobării aleșilor județeni. Cele mai multe au vizat aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli pe anul 2011, dar și a organigramei și statului de funcții pentru mai multe Direcții din cadrul Consiliului Jude-țean Constanța (CJC).
Deși bugetul județului Constanța este mult mai mic, comparativ cu alți ani, banii au fost împărțiți în funcție de necesități și, poate, de unele interese, având în vedere că proiectele au fost votate ca pe bandă rulantă de aproape toți consilierii județeni.
"Avem un buget mai mic cu 30% comparativ cu cel de anul trecut", a spus președintele CJC, Nicușor Constantinescu.
Chiar și așa, în ceea ce privește alocarea banilor, și în acest an, Fundația pentru Promovarea Sportului Constănțean s-a ales cu o sumă frumușică, respectiv, 4.000.000 de lei.
Au mai fost alocați 5.425.000 de lei, Direcției de pază a județului Constanța, 210.000 lei pentru proiectul județean "Prezent la sport, absent la doctor" și a sumei de 243.000 lei pentru promovarea imaginii județului Constanța. Tot ieri, au mai fost alocați 165.000 de lei, Autorității Teritoriale de Ordine Publică, în scopul bunei desfășurări a activității în cadrul programului "ORLIP-ordine și liniște publică" dar și 1.712.000 lei pentru realizarea programului de evenimen-te culturale pe anul 2011.
În altă ordine de idei, în cadrul ședinței de ieri, s-a aprobat suplimentarea aportului de capital social al SC Domeniul Public și Privat Județean SRL cu suma de 20.000.000 de lei.

Situație incertă la echipa de handbal feminin
În ceea ce privește echipele sportive din județ, cea mai grea situație se află la echipa de handbal feminin CS Tomis Constanța. În acest caz, Nicușor Constantinescu a spus că există foarte multe datorii iar clubul a intrat în insolvență.
"O să-i ajutăm să depășească momentul, însă, cu anumite condiții. Dacă au așa multe datorii, înseamnă că acolo este un management prost și trebuie schimbat", a precizat Constantinescu.
De altfel, conform condițiilor puse, se mai dorește schimbarea membrilor fondatori ai clubului și a Consiliului de Administrație. Si-tuația rămâne, deocamdată, incertă, până la prezentarea unui nou plan de redresare economico-financiară.
În schimb, ieri au mai fost alocați 2.500.000 de lei, Clubului Sportiv HCM, 900.000 de lei pentru Clubul Sportiv Volei 2004 Volei Constanța, 900.000 de lei Clubului Sportiv Volei Municipal Tomis Constanța și 1.200.000 de lei pentru Clubul Sportiv Rugby Club Județean Farul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Noiembrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Județul Constanța, ipotecat la bancă
Pagina a fost generata in 0.3411 secunde