Palaz - plângere penală împotriva șefului CJC

"Constantinescu pune în pericol siguranța cetățenilor din Constanța"

1946
Prefectul Claudiu Palaz a depus plângere penală împotriva președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, pentru abuz în serviciu.
Această acțiune a fost întreprinsă ca urmare a hotărârii luate de către Consiliul Județean de a debranșa de la serviciul de utilități clădirea unde își desfășoară activitatea Serviciul unic pentru apeluri de urgență: 112, "punând în pericol siguranța cetățenilor din Constanța".
În data de 10 februarie, președintele CJC a solicitat celor de la RAJA să sisteze furnizarea cu apă pentru clădirea din strada Mircea cel Bătrân, numărul 106, iar demersul a continuat printr-o serie de cereri similare către companiile RADET și ENEL.
Acest eveniment survine în contextul în care sediul în care își desfășoară activitatea Serviciul de Urgență 112 urma să fie ocu-pat și de către cei de la Direcția Județeană Constanța a Arhivelor Naționale.
Prin această decizie, cei de la Serviciul 112 trebuia să-și restrângă spațiul de activitate pentru a face loc și angajaților de la Arhivele Naționale.
Pentru a-i convinge să facă demersurile în acest sens, Consiliul Județean a decis să sisteze alimentarea utilităților pentru întreg sediul pus în discuție, sediu ce aparține de drept Centrului Militar Zonal.
Printr-o astfel de hotărâre, CJC își încalcă o promisiune anterioară pe care a făcut-o în cursul anului 2009, în procesul intentat de către Ministerul Apărării Naționale.
La momentul respectiv, CJC a recunoscut că trebuie să-și ia angajamentul pentru buna funcționare a activității Centrului Militar Zonal și, implicit, a celorlalte instituții care își desfășoară activitatea în sediul respectiv.
Acest angajament nu a fost respectat, CJC luând în luna februarie 2011 hotărârea de a debranșa întreg sediul de la utilități.
Astfel, pentru a nu lăsa Serviciul de Urgențe Constanța fără apă, căldură și curent electric, prefectul Claudiu Palaz a decis să atace hotărârea 153 a CJC în instanță.

Sediul 112 va avea utilități până la decizia Tribunalului
Până la pronunțarea deciziei Tribunalului Constanța, hotărârea pusă în discuție va fi suspendată, iar companiile RAJA, ENEL și RADET sunt obligate să furnizeze în continuare servicii către sediul din Mircea cel Bătrân.
De asemenea, Palaz a depus plângere penală împotriva președintelui CJC, Nicușor Constantinescu, pentru abuz în serviciu, și i-a atenționat pe directorii de la RAJA, ENEL și RADET că va depune plângeri penale și împotriva lor dacă nu vor respecta decizia de suspendare temporară a hotărârii.
În acest mod, prefectul a răspuns solicitărilor făcute de către Directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, Marcel Opriș, care anunța că decizia CJC pune în pericol "buna funcționare a Biroului 112 Constanța, acesta fiind unicul punct unde sunt recepționate toate apelurile de urgență (…) și implicit pune în pericol viețile cetățenilor".
"Nu este normal ca cei de la CJC să ia o astfel de hotărâre în condițiile în care de acest serviciu depind viețile oamenilor din Constanța. De asemenea, nu este normală o astfel de atitudine când, în 2009, au scăpat de procesul intentat de Ministerul Apărării recunoscând că angajamentul pentru buna funcționare a clădirii revine CJC. Cum și-au luat angajamentul? Lăsându-i fără apă și fără curent?", a declarat Claudiu Palaz, în timpul unei conferințe de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2784 secunde