Investiții păguboase, votate de Consiliul Local Mangalia

Sudul litoralului în ruină, dar cu fântână muzicală și parc western

2109
Sudul litoralului în ruină, dar cu fântână muzicală și parc western - 6d6ad80cd8ef81e63cab7c8689334d69.jpg

Articole de la același autor

În cadrul ședinței Consiliului Local Mangalia de la sfârșitul săptămânii trecute, consilierii locali, împreună cu primarul Claudiu Tusac au decis aprobarea controversatelor proiecte ce vizează construirea unui parc cu tematică western și a unei fântâni muzicale.
Nu numai că au aprobat aceste proiecte, dar le-au și "împănat" cu sume uriașe, scoțând de pe lista de investiții prioritățile reale ale municipiului Mangalia.
Trebuie menționat în primă instanță faptul că votarea proiectelor s-a făcut în aceeași formulă ca și în lunile decembrie și ianuarie.
Astfel, cei doi consilieri Dan Moldovan și Nae Negrea, pe care primarul refuză să îi înlocuiască, au participat și votat în continuare hotărârile de pe ordinea de zi a ședinței.
Păstrarea celor doi în Consiliul Local atrage după sine posibilitatea atacării în instanță a hotărârilor luate în cursul zilei de duminică, așa cum s-a întâmplat cu cele din decembrie și ianuarie.
La momentul respectiv, prefectul Claudiu Palaz a atacat hotărârile CLM Mangalia, inclusiv pe cele ce implică plata taxelor și impozitelor pe 2011, fapt ce a dus la suspendarea lor.

Bani aruncați pe fântână muzicală și western parc
Astfel, mașina de vot PSD-PNL a votat fără nicio problemă și a aprobat toate proiectele de pe ordinea de zi, inclusiv cel privind construirea sensului giratoriu cu fântână arteziană muzicală. Întreaga investiție are o valoare de 2.800.000 de lei.
Potrivit declarațiilor consilierului local Paul Foleanu, astfel de sume ar fi fost mult mai de folos pentru proiectele pe care le solicită agenții economici din stațiunile aflate în regiunea de sud a litoralului.
Foleanu afirmă că aceste fonduri trebuia distribuite către rezolvarea problemei cânilor fără stăpâni, care există în număr foarte mare în stațiuni, sau către rezolvarea problemelor de iluminat public.
Un alt proiect pe care Tusac l-a considerat prioritar este cel privind construirea unui parc cu tematică western. Proiectul a fost votat și aprobat în ședința de duminică.
Construcția va fi amplasată pe terenul unde actualmente se află Herghelia Mangalia, teren care face parte din patrimoniul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Și acest proiect, ca și cel cu fântâna arteziană, va beneficia de sume enorme pentru realizare, doar studiile de fezabilitate ajungând la aproximativ 500.000 de lei.
Pentru a da totuși impresia că acordă atenție solicitărilor agenților de turism, Tusac a estimat costurile pentru o serie de proiecte de infrastructură, tramă stradală, reabilitarea falezelor și alte lucrări ce vizează stațiunile de pe litoral, dar nu a alocat niciun ban în acest sens.
Costurile precizate au fost incluse ca și obiective pentru viitor, urmând să fie abordate "în momentul în care vor exista fonduri în acest sens".
Rămâne de văzut cum va fi abordat acest aspect, în condițiile în care primarul orașului Mangalia pare să aibă memorie destul de scurtă când vine vorba de proiecte pe care nu le propune el însuși.
În sprijinul acestei idei menționăm că Tusac a reușit să piardă câteva din creditele pe care Zanfir Iorguș le-a obținut pe vremea când era primar ca metode de cofinanțare a unor proiecte cu fonduri europene.
Aceste proiecte vizau construirea unor locuințe sociale și lucrările de infrastructură pentru cartierul Dobrogea II și au fost sistate din cauza lipsei cofinanțării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Februarie 2011
Stire din Sport : Constanța și-a asigurat trei medalii
Pagina a fost generata in 0.442 secunde