La Oltina, hoții nu mai au frică nici măcar de Dumnezeu

1875
La Oltina, hoții nu mai au frică nici măcar de Dumnezeu - 11121778468f962df22b5f3beda11111.jpg
Prefectul Claudiu Palaz și primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, au ținut audiențe la Căminul Cultural din comună, pentru a discuta în principal despre siguranța și liniștea publică.
Potrivit informațiilor, în ultima vreme, în Oltina, au fost săvârșite din ce în ce mai multe furturi. Acestea pornesc de la bunuri personale și duc până sustrageri masive de cabluri electrice și conducte de canalizare pentru comercianții de fier vechi. Dacă organele de poliție nu-i sperie pe hoți, se pare că aceștia nu au nici frică de Dumnezeu. Potrivit declarațiilor preotului Marin Cloșcă, două calculatoare, ce aparțineau protoieriei, au fost furate de un grup de tineri din localitate.
Prefectul a declarat că este familiarizat cu situația și cunoaște, în general, cum stau lucrurile în zonele rurale, deoarece el însuși este din comuna Pietreni. Palaz a spus că a întâlnit astfel de probleme și în localitățile Dobromir și Deleni, unde furturile de animale, bunuri personale, cabluri electrice și chiar țevi de alimentare cu apă au cauzat probleme mari locuitorilor din zonă.
De asemenea, prefectul a amintit de "aba-toarele clandestine" din regiunea Ciocârlia, abatoare ai căror "patroni" comandau furturi de animale pentru a comercializa ulterior carnea.
Pentru soluționarea problemelor, Palaz a sfătuit Poliția Locală din Oltina să ia exemplul vechilor caraule, care "își petreceau toată ziua pe stradă, nu la birou" și le-a cerut să "evite să facă jocurile unora și altora".
În plus, prefectul a menționat că nu va mai da autorizații de funcționare pentru comercianții de fier vechi din zonă fără a fi sigur că aceștia nu vând capace de canalizare, țevi sau alte lucruri care au fost furate și care aduc prejudiciu localității.
Tot în contextul ordinii publice, prefectul le-a atras atenția oamenilor din Oltina cu privire la magazinele care comercializează plante etnobotanice. Palaz a menționat că una dintre persoanele găsite ca vânzător fără contract de muncă la magazinele ce au fost închise, miercuri, este o tânără studentă din Oltina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2836 secunde