Peste 700 de participanți au alergat la Crosul 1 Decembrie

"Valuri" tricolore pe străzile Constanței (galerie foto)

1534
De 11 ani, Liceul Internațional de Informatică din Constanța și partenerii săi organizează, cu ocazia Zilei Naționale a României, Crosul 1 Decembrie, iar ediția de anul acesta se înscrie - cum altfel - în seria succeselor.

În ciuda vremii urâte, a ploii și a frigului, aproximativ 700 de persoane, de la copii până la veterani, au venit, ieri dimineață, în Parcul Prefecturii, de unde, la ora 9.30, prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, și directorul Liceului Internațional de Informatică (ICHC), Hamdi Akyol, au dat startul celei de-a 11-a ediții a Crosului 1 Decembrie.
S-a alergat pe un traseu măsurând 2,5 kilometri, linia de sosire fiind în dreptul ICHC. În premieră, organizatorii au decis să ofere premii pe secțiuni, profesioniști și amatori.
La profesioniști, s-au impus atleta Cristina Neagu, de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS, respectiv atletul Bogdan Ofițeru, de la CS Farul, ei fiind recompensați cu câte 200 de lei.
La amatori, pe primele poziții s-au clasat Ramin Chaar (Liceul Internațional; clasa a X-a) și Ion Hanganu (Grup Școlar Topraisar; clasa a XI-a) - ciclul liceal, respectiv Nicoleta Zăvelcă (Grup Școlar Cumpăna; clasa a VIII-a) și Cezar Vîjlănescu (Școala nr. 12 "B. P. Hașdeu; clasa a VIII-a) - ciclul gimnazial. Pentru performan-țele lor, acești copii vor fi răsplătiți cu o excursie în Turcia.
"Îi felicit pe toți cei 700 de participanți care au înfruntat frigul și au alergat la cros. Vreau să subliniez faptul că mai mult de jumătate dintre participanți au fost elevi din școlile din județ, aduși la Constanța cu microbuzele. A fost un efort general, al copiilor, profesorilor și autorităților, dar a meritat. Toți copiii au primit tri-couri - roșii, galbene și albastre -, pe care le-au îmbrăcat la start", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul adjunct al ICHC, prof. Constantin Daba.

Diplome speciale pentru profesori
"Am apreciat interesul școlilor din județ pentru Crosul 1 Decembrie și, ca urmare, am acordat câte o diplomă specială tuturor profesorilor din respectivele unități de învățământ care au însoțit grupuri mai mari de zece elevi", a explicat directorul Hamdi Akyol.
La eveniment, au fost prezenți Aliss Andreescu, inspector ge-neral ISJ, Elena Hanu, inspector specialitate educație fizică și sport ISJ, Elena Frîncu, director executiv DJST, și Andrei Sze-merjai, director al LPS "Nicolae Rotaru" CSS și președinte al AJ de Atletism Constanța.
Crosul 1 Decembrie a fost organizat impecabil de Liceul Internațional de Informatică din Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Instituția Prefectului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Poliția Rutieră, Asociația Județeană de Atletism și administrația locală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.311 secunde