Primarul Matei a sărbătorit Ziua Națională, cu fasole și vin roșu, în mijlocul năvodărenilor

455
Primarul Matei a sărbătorit Ziua Națională, cu fasole și vin roșu, în mijlocul năvodărenilor - 55a763bf168815957fd8a5d72965c6ec.jpg
Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu mare fast la Năvodari. În ciuda vremii reci și a ploii insistente, sute de localnici au ieșit în centrul localității pentru a vedea parada militară, dar și pentru a mânca o farfurie cu fasole cu ciolan.
La eveniment, au participat zeci de personalități publice ale județului, reprezentanți ai administrației locale și ai instituțiilor deconcentrate, cadre militare active și în retragere, veterani de război, cadre didactice și elevi de la școlile din Năvodari.
Gazda evenimentului, primarul Nicolae Matei, i-a avut ca invitați de onoare pe prefectul Claudiu Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Dragomir, dar și pe directorul direcției județene a Arhivelor Statului, Virgil Coman.
Un sobor de preoți ai orașului Năvodari a oficiat slujba de Te Deum, iar apoi oficialitățile au vorbit despre istoricul și însemnătatea zilei de 1 Decembrie, ca punct de reper și regăsire a identității poporului român.
În cinstea eroilor neamului, au fost depuse coroane de flori, iar elevii școlilor generale din Năvodari au oferit un spectacol artistic.
A urmat apoi defilarea gărzii de onoare, în aplauzele asistenței.
Cel mai așteptat moment al zilei, însă, pentru numeroși năvodăreni a fost invitația primarului Nicolae Matei la o fasole adevărată românească, cu ciolan și salată de varză, și un pahar de vin roșu. Încălziți bine, oamenii au încins, în spiritul tradiției, hora Unirii.
Ca o surpriză a acestei ediții, primarul Nicolae Matei a organizat o tombolă pentru năvodăreni, iar norocoșii zilei au fost premiați cu 20 cofraje de ouă, 10 cocoși, iar premiul cel mare - un curcan de 25 de kilograme.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8588 secunde