Ministerul Educației nu-i consideră excluși pe studenți din forurile decizionale

277
În urma protestului celor circa 100 de studenți gălățeni în fața sediului Universității "Dunărea de Jos", care acuzau excluderea lor din forurile decizionale ale instituțiilor de învățământ superior, Ministerul Educației vine cu precizări.
Potrivit Legii Educației Naționale, studenții au o reprezentare de minimum 25% în consiliile facultăților, rămânând la latitudinea fiecărei universități ca aceasta să fie mai mare, se arată într-un comunicat de presă.
În comunicat se arată că în articolul 207 alineatul 5 litera a) din Legea Educației Naționale de precizează: "componența membrilor consiliului facultății este de maximum 75% cadre didactice și de cercetare, respectiv minimum 25% studenți".
Ministerul mai face precizări privind implicarea studenților în alegerea conducerii facultății, conform noii legi. Astfel, în cazul alegerii rectorului prin vot universal, la el participă toate cadrele didactice și de cercetare titulare din cadrul universității, precum și reprezentanții studenților din Senatul universității (25% dintre membrii senatului universitar) și din consiliile universităților (minimum 25% dintre membrii consiliului).
În cazul alegerii rectorilor prin concurs public, este alcătuită o comisie de minimum 12 membri (50% membri ai universității, 50% personalități științifice și academice din afara universității, din țară și din străinătate), dintre care cel puțin un reprezentant al studenților. În acest caz, universitățile au posibilitatea să mărească, dacă doresc, numărul studenților care fac parte din comisie, dar nu pot eluda participarea reprezentantului acestora la alegerea rectorului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 21 Februarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Expoziție de acuarelă
Pagina a fost generata in 2.6329 secunde