„Haideți să scoatem curent electric din valurile Mării Negre!”
Articole de la același autor
După 30 de ani – timp în care producerea curentului electric cu ajutorul valurilor a devenit o realitate în mai multe puncte de pe planeta noastră – ideea renaște la Constanța, grație inginerului dr. Alexei Gheorghe Corcimari.

Portofoliul său de invenții, descoperiri științifice și proiecte cuprinde: hidromotoarele procesionale; precescopul; generatorul procesional; scaunul-cușetă centrifugă pentru terapii; o descoperire științifică în domeniul chimiei moleculare - cristalele „X”, a căror tehnologie de obținerea este secretă; sursa de curent alternativ cu impulsuri inversate; preparatele „Exela”; îngrășământul Agrobion; generatorul de hidrogen toroidal; acumulatorul electric toroidal; amplificatorul procesional al momentului de forță; stațiunea fotovoltaică.


Comentează știrea
Mi-am imaginat ca pentru a capta cu mare randament energia din valuri marine, atat din valurile de la suprafata apei cat si di valurile din adancul apei, si pe o lungime mare a frontului de val, cel mai eficient ar fi sistemul de pompe peristaltice. Acest sistem ar fi format din siruri de pompe, conectate intre ele. O pompa ar fi formata dintrun tronson dinn beton armat, cu profil de U culcat orizontal, care ar fi un element al digului energetic. Pe peretele dinspre laguna ar fi o decupare, acoperita de supapa mare de admisie a apei in sacul flexibil din fata galeriei. Intre tronsoane exista locase in care sunt amplasate supapele de refulare, care permit circulatia apei din galerie numai intrun sens. In fata galeriei, pe o latime cat a galeriei este amplasat sacul flexibil, cam de sectiune egala cu a galeriei. Principiul de functionare este simplu. Presiunea valului incident se transmite apei din galerie si inchide supapa de admisie, deschizand in acelasi timp supapele de evacuare si impingand apa din galerie intrun singur sens. La retragerea valului, se deschide supapa de admisie si sacul flexibil se umple cu apa din laguna. In fata tronsoanelor sunt amplasate niste palnii de dirijare a valurilor inspre sacul flexibil. Palniile ar fi formate din rambleuri la 45-30 de grade, fata de orizontala. Deasupra tronsoanelor, la inaltimea parapetilor inclinati se poate amenaja pasarela de promenada. Apa pompata prin galeria de evacuare este dirijata, printrun clin si un aparat director, in paletele unei roti hidraulice, de suprafata si de volum mare, care poate sa turbineze un volum mare de apa. Fiindca toata puterea valului este continuta intrun volum mare de apa. Turbina de suprafata si de volum mare, ar putea fi alimentata de doua aripi de tronsoane colectoare de valuri, realizand o putere insemnata.