Hotelierii de pe litoralul românesc vor menține tarifele de anul acesta și în sezonul 2010

3734
Hotelierii de pe litoralul românesc vor menține tarifele de anul acesta și în sezonul 2010 - e11ee596539d22171527ba1c833d59c0.jpg
Între 18 și 19 septembrie, se desfășoară, la Pavilionul Expozițional Constanța, Târgul de Turism "Bursa Litoral - Delta Dunării 2010", la care sunt prezenți de această dată și hotelierii din nordul litoralului. Târgul este deschis atât publicului larg, cât și operatorilor din turism care doresc să stabilească contacte cu unitățile de cazare din întreaga țară.

Un eveniment similar, însă pentru sudul litoralului, a fost organizat la începutul săptămânii, între 14 și 16 septembrie. "Întot-deauna, competiția a fost benefică pentru turism. Însă, din 2010, cel mai probabil vom organiza un singur eveniment pe litoral, unde vor participa toți hotelierii din stațiunile românești", a declarat ministrul Turismului, Elena Udrea, prezentă la deschiderea târgului din Constanța.
La eveniment, mai participă Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), Federația Asociațiilor de Promo-vare a Turismului (FAPTR), admini-strațiile locale din Constanța, Mangalia și Tulcea, precum și tour-operatori și hotelieri din întreaga țară.
Unitățile de cazare din România au pregătit deja ofertele pentru sezonul de iarnă 2009 - 2010, dar și "noile" tarife pentru sezonul estival din 2010, cu ocazia târgului de turism.
Pentru sezonul estival 2010, unitățile de cazare nu vor modifica tarifele, care vor rămâne la nivelul acestui an, potrivit reprezentanților din sector. Mai mult, ofertele de tip "early booking" vor continua să ia cu asalt piața, pentru ca potențialii clienți să se bucure de tarife cu 10% - 20% mai mici față de rezervările standard.
Astfel, pentru petrecerea sărbătorilor de Crăciun în Mamaia, puteți plăti 200 lei de persoană, pentru o masă tradițională, la restaurantul Laguna. Masa pentru Revelion 2010 costă 300 lei, la același restaurant. De asemenea, dacă doriți să vă petreceți câteva zile din luna decembrie în apropiere de Delta Dunării, puteți opta pentru pachetul oferit de hotel Esplanada din Tulcea, de 60 euro pe noapte, într-o cameră dublă matrimonială cu mic dejun inclus. Dacă faceți o cazare pentru trei nopți, primiți una gratis.
Hotel Andy din Predeal oferă pachete de 98 euro de persoană, până pe 15 octombrie 2009, incluzând patru nopți de cazare, mic dejun inclus, precum și alte facilități de patru stele.
Există și hoteluri care și-au stabilit tarifele pentru sezonul estival 2010. Spre exemplu, la hotelul Majestic din Mamaia, tarifele la capetele de sezon sunt de 125 de lei de persoană pe o zi, pentru o cameră dublă, în 2010. Pentru full-season (perioada 1 - 14 iulie 2010), tarifele sunt de 200 lei pentru o zi într-o cameră dublă.
***
În cadrul târgului, se va organiză și un concurs gastronomic internațional, organizat de Asociația Profesioniștilor în Gastronomie - România ASPROGAST.
În plus, există și o expoziție de mașini de epocă organizată de Clubul Vehiculelor de Epocă și o expoziție de vinuri cu degustare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Septembrie 2009
Stire din Diverse : Vacanță la mare cu bani puțini
Vineri, 28 August 2009
Stire din Diverse : Se ieftinește litoralul românesc
Pagina a fost generata in 1.8007 secunde