Hyundai va produce hidrogen folosind un parc eolian plutitor

99
Hyundai va produce hidrogen folosind un parc eolian plutitor - hyundaivaproducehidrogenfolosind-1621445025.jpg

Articole de la același autor

Grupul de construcții navale Hyundai din Coreea de Sud va conduce un proiect comun de producere a hidrogenului verde, folosind electricitatea generată de un complex major de parcuri eoliene plutitoare, care va fi construit în largul orașului portuar Ulsan din sud-estul țării, cu sprijinul total al guvernului.

Grupul de construcții navale a declarat că afiliații săi au semnat un memorandum de înțelegere cu Institutul Național de Știință și Tehnologie Ulsan (UNIST), Coreea de Est-Vest și alți parteneri implicați în proiectul parcului eolian plutitor condus de Ulsan.

Hidrogenul verde este produs din apă folosind energie regenerabilă. Hyundai Heavy Industries va dezvolta o instalație de electroliză pe scară largă, care va produce hidrogen verde din apa de mare, folosind electricitatea generată de turbine eoliene plutitoare. Vor fi construite o fabrică pilot de 100 de megawați (până în 2025) și o uzină de 1,2 gigați (până în 2030). Într-un proiect sponsorizat de guvern, aproximativ 36 de miliarde de woni (32 miliarde de dolari) vor fi cheltuiți până în 2030 pentru construirea unui imens complex eolian în largul Ulsanului, care va produce 6GW de electricitate, care poate fi utilizată de 5,76 milioane de gospodării.

Președintele Moon Jae-in a descris parcurile eoliene plutitoare drept viitorul motor de creștere al Coreei de Sud și o „scurtătură” pentru a realiza conversia energiei și neutralitatea carbonului, deoarece poate reduce anual 9,3 milioane de tone de dioxid de carbon. „Ulsan va deveni cel mai bun oraș cu hidrogen din lume în 2030 și va conduce neutralitatea carbonului în Coreea de Sud”.

„Parcul eolian plutitor offshore din Ulsan va deschide viitorul unei centrale energetice", a spus Moon, adăugând că Coreea de Sud poate produce 84.000 de tone de hidrogen verde utilizând 20% din electricitatea produsă de vânt, în 2030.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3945 secunde