Surpriză de proporții în remorcajul maritim

Iani Stavrositu a preluat cârma companiei "Coremar"

3269
8
Iani Stavrositu a preluat cârma companiei

Articole de la același autor

S-a încheiat un capitol din existența companiei de remorcare maritimă "Coremar", din portul Constanța, și a început altul. Noua pagină a istoriei societății a fost deschisă prin schimbarea componenței consiliului de administrație, în urma adunării generale a acționarilor din 14 ianuarie 2013. 

Organismul de conducere are, de acum înainte, următoarea structură: Adrian Iancu Stavrositu - președinte, Iancu Cușu - vicepreședinte, Mihai Dede, Niculai Brânzoi și Sorin Marius Trandafir - membri. 

Adrian Iancu Stavrositu (41 ani) - Iani cum îi spun prietenii și cunoștințele - este de profesie economist și cunoscut specialist al pieții de capital. Tatăl său, regretatul Stila Stavrositu, a activat înainte de 1989 în domeniul exploatării portuare, iar din 1991 și până pe 9 martie 2012, când a încetat fulgerător din viață, a îndeplinit funcția de director economic al companiei de remorcaj maritim "Coremar".

Deținător al unui pachet semnificativ de acțiuni ale companiei, Iani Stavrositu i-a succedat tatălui său în postul de director economic și a fost vicepreședinte al consiliului de administrație.

Eliberat din funcțiile de președinte al consiliului și de director general, clc. Mihai Dede (74 ani) rămâne simplu administrator. Comandant de cursă lungă din 1965, Dede activează în remorcajul maritim din portul Constanța, încă de la 1 august 1971. De la acea dată și până la Revoluție a fost șeful secției de remorcaj, din cadrul fostei Întreprinderi de Exploatare Portuară, ce la Ministerul Transporturilor (IEP - MTTC). În 1990, când aceasta s-a transformat în Grup de Remorchere, a ocupat funcția de director, iar din 1991, când a luat naștere compania de remorcare maritimă "Coremar" SA, și până în urmă cu câteva zile, a stat la "cârma" ei, în calitate de președinte al consiliului de administrație și director general, și a condus-o prin furtuna tranziției.

Comentează știrea

unul
18 ianuarie 2013

se duce dracu Coremarul acuma daca a ajuns pe mana machedonilor astia incompetenti...nea DEDE mergi la pensie si lasa-i sa se afunde incet si sigur...hi hi hi...ei nu inteleg ca marinaria nu e ciobaneala

Pentru unul
18 ianuarie 2013
de la altul

Băi, UNUL, ești un idiot. Adică e compania lor, sunt majoritari, o conducea unul care a dus-o în faliment și ei trebuiau să stea să se uite și să aducă bani de acasă, nu? Și asta cu ciobăneala ... nu demontrează decât ce animal ești tu. Atât.

marim
18 ianuarie 2013
coremachedonia

Cum au luat compania la privatizare de a ajuns a lor ? Cum au impartit profitul si dividentele ? Unde e de furat acolo gasesti si machedonii asa zis marii afaceristi escroci si needucati .Tot portul stie !

DE LA UN ALTUL PT UNUL MOTHERFUCHER
20 ianuarie 2013
FUCK YOU

UN ALTUL, NU DOVEDESTI DECAT CA ESTI UN FRUSTRAT IGNORANT SI ROMAN ANIMAL RASIST.

J
20 ianuarie 2013
FUCK YOU

AM VRUT SA SCRIU MOTHERFUCKER.

marinar
25 ianuarie 2013
pe bune

compania a fost adusa la sapa de lemn. Este in pragul falimentului. Treaba grea aveti domnu' Stavrositu

jhoby
9 iulie 2013
NEGOCIERI EȘUATE Liderul sindical a mai afirmat că, întrucât nu s-a găsit înțelegere din partea conducerii societății, s-a luat măsura înștiințării acesteia asupra premizelor declanșării conflictului colectiv de muncă la nivel de unitate. Însă, nici de ac

NEGOCIERI EȘUATE Liderul sindical a mai afirmat că, întrucât nu s-a găsit înțelegere din partea conducerii societății, s-a luat măsura înștiințării acesteia asupra premizelor declanșării conflictului colectiv de muncă la nivel de unitate. Însă, nici de această dată, sindicaliștii nu au primit niciun răspuns. În aceste condiții, Federația Națională a Sindicatelor Portuare va declanșa, în zilele următoare, procedura concilierii și va convoca Adunarea Generală pentru a se hotărî sau nu declanșarea grevei. "Este tristă atitudinea conducerii Coremar, care nu vrea să audă nici de dialog și nici de colaborare, cu atât mai mult cu cât Sindicatul a fost de acord, pentru o perioadă mai mare de timp, să suspende de la plată unele drepturi, cu scopul de a pune umărul la redresarea companiei", a declarat Caramiciu. Potrivit liderului sindical, în ultimii patru ani, angajații nu au beneficiat de majorări salariale. Pe de altă parte, directorul general al Coremar, Iancu Stavrositu, a spus că nu dorește să comenteze declarațiile liderului sindical. Coremar este una din cele mai mari și mai vechi companii de remorcaj din Portul Constanța.

alahahbar
9 iulie 2013
iz de greva la coremar

JOS MAFIA MAKEDONEASCA DIN PORTUL CONSTANTA de la FANE BABANU (10:35:03 09 Iulie 2013) JOS MAFIA MACHEDONEASCA DIN PORTUL CONSTANTA FORMATA DIN FAMILIILE DEJA CELEBRE PRIN EVAZIUNE SI INSELAREA STATULUI ROMAN,,BANDA MAFIOTA FORMATA DIN CULETU-CUSU-STAVROSITU,,CE FAC ORGANELE STATULUI?,,,SUNT CUMVA PARTASI SAU ABONATI LA PLICURILE LOR DE EUROI..IN PORTUL CONSTANTA SE PRACTICA SCLAVIA NICIUN ANGAJAT DIN ORICE RAMURA PORTUARA NU M-AI ARE NICIUN DREPT,,DOAR SA TACA SI SA INGHITA,HOTIA PATRONILOR,MINCIUNA SI NESERIOZITATEA,,HAI SUS MUNCITOR PORTUAR DACA NU VREI SA AJUNGI SCLAV PE PLANTATIILE HOTILOR ACIUITI PE AICI,,TREBUIE SA FIM UNITI MACAR PENTRU FAMILIILE NOASTRE CARE LE AVEM DE INTRETINUT ALTFEL COPII NOSTRII VOR AJUNGE SCLAVII ACESTOR,,PATRONI EVAZIONISTI,,,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4107 secunde