Iarna nu tocmai grea i-a ținut pe hoți departe de păduri

1056
Iarna nu tocmai grea i-a ținut pe hoți departe de păduri - padure-1357675866.jpg
Dobrogea nu s-a confruntat, cel puțin până la această oră, cu o iarnă foarte grea, ori măcar cu o perioadă mai lungă cu temperaturi extreme, așa cum s-a întâmplat în primele șase - șapte săptămâni din 2012. Dacă atunci personalul silvic a fost într-o continuă alertă, din cauza înmulțirii peste măsură a cazurilor de furturi din păduri, acum "apele" par să fie încă destul de liniștite.

Directorul Direcției Silvice Con-stanța, Ion Bogdan, a precizat că numărul cazurilor înregistrate în această perioadă nu este peste media multianuală. În plus, potrivit acestuia, vorbim strict despre furturi comise de localnici pentru încălzirea locuințelor, și nu pentru prelucrare industrială, așadar pierderile nu sunt semnificative ca valoare, și nici vizibile.

Nevoia îi trimite în pădure

În marea majoritate a cazurilor este vorba, în această perioadă, despre furturi comise de locuitorii satelor din imediata apropiere a pădurilor, care nu vor altceva decât să-și încălzească locuințele. Cele mai mari probleme se înregistrează an de an în zone ca Mihail Kogălniceanu, Băneasa sau Dobromir, a precizat directorul Direcției Silvice Constanța.

Datele finale vizavi de totalul furturile din 2012 vor fi gata în scurt timp, a anunțat conducerea instituției, însă pentru a vă face o idee, doar în primele nouă luni din 2011 s-au înregistrat 19 infracțiuni de tăiere ilegală și furt de arbori, dar și 223 de contravenții. Valoarea totală a amenzilor a ajuns la aproape 190.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3342 secunde