IMO are un nou consiliu de conducere pentru perioada 2010-2011

170

Articole de la același autor

Întrunită în cea de-a 26-a sesiune, la Londra, adunarea generală a Organizației Maritime Internaționale (IMO) a ales noul consiliu, pentru perioada 2010-2011. Din el fac parte trei categorii de state.
Din grupa statelor cu cel mai mare interes în furnizarea de servicii de transport maritim internațional au fost incluse 10 țări: China, Grecia, Italia, Japonia, Norvegia, Panama, Republica Coreea, Federația Rusă, Marea Britanie și Statele Unite. Din categorie celor 10 state cu cel mai mare interes în comerțul internațional maritim, fac parte: Argentina, Bangladesh, Brazilia, Canada, Franța, Germania, India, Olanda, Spania și Suedia.
Categoria statelor care au interese speciale în transportul maritim sau legate de navigație și care au fost alese în consiliu pentru a asigura reprezentarea tuturor zonelor geografice majore ale lumii cuprinde: Australia, Bahamas, Belgia, Chile, Cipru, Danemarca, Egipt, Indonezia, Jamaica, Kenya, Malaezia, Malta, Mexic, Nigeria, Filipine, Arabia Saudită, Singapore, Africa de Sud, Thailanda și Turcia.
Consiliul este un organ executiv și este responsabil de supravegherea activității IMO. Între sesiunile adunării generale, consiliul îndeplinește toate funcțiile adunării, cu excepția dreptului de a face recomandări guvernelor privind siguranța maritimă și prevenirea poluării. IMO este agenția specializată a Națiunilor Unite, cu responsabilități în domeniul siguranței și securității transportului maritim și al prevenirii poluării marine cauzate de nave.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.818 secunde