Concurs România, țara cu cel mai scăzut grad de încredere în economie, din UE

169

Articole de la același autor

Indicele care măsoară încrederea în economia românească a scăzut ușor în noiembrie, față de luna anterioară, a anunțat Comisia Europeană.
Astfel, în noiembrie, indicele s-a redus în România la 62,1 puncte, de la 62,6 puncte în octombrie, fiind cu mult mai mic decât pe ansamblul UE, unde indicele încrederii în economie a ajuns la 87,9 puncte. Aceasta este a opta lună consecutivă de revenire a încrederii în economie la nivel comunitar.
În afară de România, singurele țări în care indicele încrederii în economie a mai scăzut în noiembrie sunt Grecia, unde indicatorul a coborât la 66,4 puncte, Marea Britanie (83,8 puncte) și Malta (88,9 puncte).
Cele mai mari creșteri ale încrederii în economie s-au înregistrat în Olanda (+6,3 puncte), Polonia (+2,7 puncte) și Italia (+2,5 puncte).
La nivelul UE, gradul de în-credere în economie este cel mai ridicat în Suedia (101 puncte) și Danemarca (97,9 puncte), în timp ce gradul cel mai scăzut de încredere în economie a fost înregistrat în România (62,1 puncte), Cipru (63,6 puncte) și Letonia (65 puncte).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.927 secunde