Impozitul agricol se reduce pentru culturile calamitate în 2013

94
Impozitul agricol se reduce pentru culturile calamitate în 2013 - impozitulsereduce-1401810314.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru fermierii care au înregistrat pagube din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile sau extreme. Potrivit unui proiect de OUG pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, aceștia vor putea beneficia de diminuarea impozitului pe venitul din activități agricole datorat pentru anul fiscal 2013. 


Actul normativ prevede următoarele: 
Se anulează, proporțional cu gradul de calamitate al producției agricole, impozitul pe venitul din activități agricole datorat pentru anul fiscal 2013 de contribuabilii care au desfășurat activități agricole individual sau în asociere, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
a) impozitul a fost stabilit pe bază de norme de venit;
b) pentru producția agricolă nu au fost încheiate polițe de asigurare;
c) producția a fost calamitată în proporție de peste 30%. Gradul de calamitate se dovedește cu documentul emis de autoritatea competentă, în condițiile legii.
Organele fiscale vor avea obligația să emită deciziile de anulare a impozitului și, după caz, a obligațiilor fiscale accesorii aferente acestuia, chiar dacă împotriva actelor administrative fiscale prin care au fost stabilite s-au exercitat ori nu căi de atac.


Contribuabilii care au efectuat, deja, plata creanțelor fiscale anulate au dreptul la restituirea sumelor achitate. 


Procedura de anulare a impozitului pe venitul din activități agricole, inclusiv a obligațiilor fiscale accesorii aferente acestuia, urmează a fi stabilită prin ordin al ministrului finanțelor publice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2007 secunde