Impozitul pe clădiri pentru PFA ar putea crește de 20 de ori

367
Impozitul pe clădiri pentru PFA  ar putea crește de 20 de ori - pfaimpozit-1409327057.jpg

Articole recomandate

Impozitul pe clădiri pentru Persoanele Fizice Autorizate ar putea crește și de 20 de ori. Măsura este dezbătută în proiectul noului Cod Fiscal.

Reprezentanții Ministerului de Finanțe spun că sunt prea mulți români care își fac PFA, dar construiesc blocuri sau chiar mall-uri, plătind impozitul simbolic de doar 0,1 la sută. Așa că vor să-i facă pe aceștia să plătească exact ca persoanele juridice. Actualul Cod Fiscal prevede ca Persoanele juridice autorizate să plătească un impozit pe clădiri de până la 1,5 la sută din valoarea imobilului, stabilită în urma unei evaluări. În schimb, Persoanele Fizice Autorizate plătesc un impozit de doar 0,1 la sută.

Autoritățile au decis ca și PFA-urile și Persoanele Juridice să plătească același impozit care ar putea ajunge la 2 la sută, potrivit noului proiect al codului fiscal. Ministerul Finanțelor Publice spune că are 30 de variante pentru problema impozitelor pe clădiri care ar trebui să-și găsească rezolvarea până la sfârșitul lunii septembrie.

Potrivit Ministerului de Finanțe, chiar dacă noile măsuri fiscale vor intra în vigoare de la anul, românii vor plăti noi impozite pe clădiri începând cu 1 ianuarie 2016.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Iulie 2014
Stire din Economie : Impozitul pe… inundații
Pagina a fost generata in 0.2846 secunde