În ce afaceri se bagă tinerii constănțeni

1346
În ce afaceri se bagă tinerii constănțeni - 68c3502e0ac9bc0042233aa23fba4bef.jpg
Programul de stimulare a întreprinzătorilor debutanți decurge cum nu se poate mai bine, dacă ne raportăm la numărul planurilor de afaceri depuse pe site-ul Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri. Deja, 314 tineri sub 35 de ani speră să beneficieze de finanțarea nerambursabilă de maximum 10.000 de euro pe care Guvernul vrea să o acorde anul acesta.
Din Constanța, și-au depus planul de afaceri, până vineri, 12 SRL- D (Debutant)-uri, din totalul de 19 înființate de întreprinzătorii debutanți, până la începutul acestei săptămâni. Jumătate dintre viitorii afaceriști au ales să facă acest lucru în ultima săptămână, chiar dacă startul s-a dat pe 22 februarie.
Iată și care sunt domeniile de activitate cele mai alese de constănțenii tineri care intenționează să pună pe picioare o afacere. Patru dintre ei au ales să activeze în industria prelucrătoare, iar câte trei în activități de servicii administrative și activități de servicii suport, comerț cu ridicata și cu amănuntul - repararea autovehiculelor și motocicletelor și informații și comunicații.
Alți doi tineri speră să facă bani frumoși din reparațiile electronicelor și electrocasnicelor, iar ceilalți constănțeni au ales, la înființarea societăților, domenii de activitate precum activități de spectacole, culturale și recreative, construcții, hoteluri și restaurante, precum și sănătate și asistență socială.
Numărul acestor societăți locale este foarte probabil să crească în perioada imediat următoare și asta deoarece, pe lângă cele 19 înmatriculări, la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța mai există și alte 30 de rezervări.
Timp pentru ca tinerii să-și depună planurile de afaceri ar mai fi. În program sunt puse la bătaie cinci milioane de euro în acest scop, așadar banii ar fi suficienți pentru 500 de noi afaceri, presupunând că în toate cazurile se va accesa plafonul maxim. Mai mult, cel mai probabil, fondurile vor fi suplimentate în cazul în care se va constata că cererea este mai mare. Totuși, deocamdată nu poate fi vorba despre așa ceva. Chiar dacă a trecut aproape o lună de când s-a dat startul înscrierilor, numărul celor care au depus planul de afaceri nu este de speriat. Printre cauze se poate număra și faptul că sunt eligibili doar cei ce înființează pentru prima dată o societate, care nu au fost acționari sau asociați, într-un cuvânt nu au avut tangență cu lumea afacerilor, dar care au o idee viabilă și, foarte important, posibilitatea de a-și cofinanța proiectul, din fonduri proprii sau din credite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Mai 2010
Stire din Social : Au primit o șansă la viitor
Luni, 15 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Certat cu… romantismul!
Pagina a fost generata in 0.3679 secunde