În ce condiții poate fi tăiat și comercializat porcul

1297
Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA) spun că vor intensifica acțiunile de supraveghere sanitar-veterinară în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a preveni aparițiile toxiinfecțiilor alimentare.

"În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă vor fi întreprinse mă-suri suplimentare concentrate asu-pra modului în care sunt respectate condițiile sanitar-veterinare din târgurile de animale, piețele agroali-mentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare și comercializare a produselor alimentare de origine animală, precum și din unitățile de alimentație publică", a precizat directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Romeu Lazăr.

Reprezentanții DSVSA au subli-niat faptul că este interzisă tăierea animalelor în scopul comercializării cărnii, sau a produselor rezultate pentru consum public în alte locuri sau spații decât cele autorizate sanitar-veterinar. Iar controale tot vor fi. Directorul executiv al DSVSA Constanța spune că se va încheia un protocol cu celelalte autorități competente în domeniul siguranței alimentare, cu reprezentanții autorității locale și, după caz, cu cei ai Minis-terului Administrației și Internelor, pentru efectuarea de controale comune în această perioadă.

Pe lângă cele trei puncte din municipiul Constanța, amintite și zilele trecute, unde se poate efectua examenul trichineloscopic (laboratorul din cadrul DSVSA Constanța, Piața Brick și Piața Griviței), în fiecare comună consumatorii se pot adresa pentru acest examen medicilor veterinari concesionari. Taxa pentru examenul trichineloscopic este de șapte lei + TVA (8,68 lei).

De asemenea, consumatorii pot sesiza abateri de la aceste norme, înregistrate pe teritoriul județului Constanta, la numerele de telefon 0241.682.417 și 0241.674.864.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Piața de pește, la Năvodari
Pagina a fost generata in 0.2937 secunde