În primul semestru al anului 2018 Pirații au abordat 69 de nave și au luat ostatici 102 marinari

238
În primul semestru al anului 2018 Pirații au abordat 69 de nave și au luat ostatici 102 marinari - piratiiauabordat69denave-1532526251.jpg

Articole de la același autor

Biroul Maritim Internațional a dat publicității cel de-al doilea raport trimestrial privind evoluția pirateriei pe mare. Potrivit acestuia, în primul semestru al anului 2018, au fost raportate 107 incidente piraterești. În total, 69 de nave au fost abordate, au fost consemnate 23 tentative de atac, împotriva a 11 nave s-a deschis focul, iar patru nave au fost deturnate. 


Dacă în primele șase luni ale anului 2017 fuseseră luați ostatici 63 navigatori, în primul semestru al anului 2018 numărul ostaticilor a crescut la 102. Un număr de 25 de membri ai echipajelor au fost răpiți, iar trei au fost răniți.


Cu excepția Golfului Guineei, numărul incidentelor s-a redus în celelalte puncte fierbinți ale pirateriei pe mare. Spre exemplu, în zona de coastă a Somaliei nu a mai fost consemnat niciun eveniment în trimestrul doi. Cu toate acestea, comandanții navelor sunt sfătuiți să asigure vigilența maximă la bordul navelor pe timpul voiajului în aceste ape. Numărul incidentelor din zona Filipinelor a scăzut de la 13, în trimestrul al doilea al anului 2017, la numai trei, în aceeași perioadă din 2018. 


Potrivit raportului, perioada de timp analizată, Forțele Navale ale Malaeziei au intervenit prompt în ajutorul unui tanc de produse petroliere, care a fost atacat de pirați înarmați într-o zonă situată la șase mile marine de Pulau Tinggi, din Malaezia. Paisprezece pirați au fost reținuți pentru investigație. Alți doi pirați au fost arestați de către autoritățile indoneziene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4378 secunde