Concurs Încă 22,5 milioane lei pentru micile afaceri

346

Articole de la același autor

Luni 23 iunie, la ora 9, aplicația de înregistrare online în programul de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață va fi disponibilă pe site-ul www.mimmc.ro.
"Programul sprijină agenții economici care vor să achiziționeze mașini, utilaje, instalații de lucru sau mijloace moderne de evidență a gestiunii și promovare a activității", spune Dumitru Nancu, directorul executiv al Oficiului Teritorial pentru IMM-uri și Cooperație (OTIMMC) Constanța.
Pentru 2008, bugetul alocat acestui program este de 14.700.000 lei și va împărțit în alocații financiare nerambursabile de cel mult 50.000 lei/beneficiar.
Valoarea finanțării acoperă maximum 60% din totalul cheltuielilor eligibile efectuate de beneficiari.
De asemenea, de marți 24 iunie, devine operațional și programul de sprijinire a întreprinderilor mici și mijlocii prin fonduri în limita sumelor plătite pentru profitul brut reinvestit.
"Se încearcă o creștere a competitivității IMM-urilor, prin consolidarea capitalului lor. Este o practică des întâlnită în Uniunea Europeană", mai spune directorul executiv al OTIMMC.
Bugetul pentru următoarele șase luni este circa 7,87 milioane lei, fondurile acordate fiecărui beneficiar fiind de cel mult 100.000 lei.
Astfel, IMM-urile pot contracta 16% din sumele cheltuite în 2007, din profit, pentru achiziționarea de active corporale și necorporale, facturate, achitate integral și puse în funcțiune în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2007.
Și pentru acest program, aplicația de înregistrare online va fi disponibilă pe pagina de internet www.mimmc.ro. Dosarele vor fi depuse și verificate ulterior, la sediul OTIMMC Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8763 secunde