Începe construcția autostrăzii Sebeș - Turda

141
Începe construcția autostrăzii Sebeș - Turda - incepeconstructia-1467127212.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu, a semnat ieri, 28 iunie 2016, ordinul de ministru pentru menținerea construcțiilor, act care stă la baza 

emiterii autorizației de construire pe Lotul 1 al autostrăzii Sebeș - Turda. După emiterea autorizației de construire, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), va transmite antreprenorului ordinul de începere a lucrărilor. Evoluția acestui proiect este rezultatul aplicării OG nr. 7/2016, care prevede o serie de măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport.

Lotul 1 al autostrăzii Sebeș - Turda are o lungime de 17 km. Traseul autostrăzii traversează următoarele localități: Sebeș, Alba Iulia și Ciugud. Pe acest lot se vor realiza lucrările de drum, nodul rutier Alba Sud, podețe, lucrări hidrotehnice, relocări, protejări utilități, lucrări de iluminat și instalații electrice aferente autostrăzii, parcări de scurtă durată, sistem inteligent de control de trafic, lucrări de protecția mediului și siguranța circulației. Proiectul Lotului 1 al autostrăzii Sebeș - Turda mai conține și patru poduri cu lungimi de peste 100 m, dintre care cel mai mare, peste râul Mureș, va măsura 622 m.

Realizarea lucrărilor aferente Lotului 1 al autostrăzii Sebeș-Turda are pe lângă importanța macroeconomică și un impact social benefic asupra calității vieții și a condițiilor sociale prin crearea a peste 320 de locuri de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 29 Iunie 2016
Stire din Economie : Francul a cedat 3,16 bani
Marţi, 28 Iunie 2016
Stire din Economie : Dolarul a pierdut 1,33 bani
Marţi, 28 Iunie 2016
Stire din Economie : Francul a cedat 3,16 bani
Pagina a fost generata in 1.0789 secunde