Începe extracția gazelor de mare adâncime, din Marea Neagră

1402
3
Începe extracția gazelor de mare adâncime, din Marea Neagră - sonda-1329960610.jpg
Exploatarea rezervelor de gaze de mare adâncime, onshore și offshore, va fi impulsionată în acest an. Împreună cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, Grupul Petrom va finaliza, în 2012, forarea primei sonde de explorare de adâncime, din sectorul romanesc al Mării Negre, localizată în blocul Neptun.

Va fi evaluat și zăcământul Totea, care ar putea confirma cea mai importantă descoperire de gaze onshore din România, din ultimii sase ani.

Petrom a anunțat că va continua activitatea de redezvoltare a zăcămintele de țiței cheie, din România, folosind, cu precădere, metoda injecției de apă și abur.

În Kazahstan, grupul își va concentra eforturile asupra zăcământului Komsomolskoe, utilizând instalații de extracție artificială, injecție de apă și săparea de noi sonde productive. În plus, va pune în practică un plan de redezvoltare în zăcămintele TOC (Tasbulat, Turkmenoi, Aktas).

Grupul Petrom își extinde activitatea în producția de energie electrică.

Astfel, operarea comercială a centralei electrice de la Brazi este preconizată pentru a doua jumătate a anului 2012. Punerea ei în funcțiune și parcul eolian Dorobanțu, aflat deja în exploatare

comerciala, vor marca 2012 ca primul an operațional al Petrom în sectorul energiei electrice.

Pentru acest an, compania are planificate investiții de aproximativ 1 miliard de euro.

Grupul Petrom estimează că prețul mediu anual al țițeiului în 2012 se

va menține peste pragul de 100 de dolari pe baril.

Comentează știrea

istoric recent
23 februarie 2012
calculati

Recapitulati: pe vremea imperiilor coloniale, hraparetele firme monopoliste (Standard Oil etc.) ofereau statelor in care exploatau zacaminte redevente de 16%. In perioada interbelica, s-a ajuns la 50%. Enrico Matei (un crestin democrat corect, care a gestionat o firma de stat de ce opunea monopolurilor) a oferit 60-75%. In mod curent, redeventele oferite de straini pentru libertatea de a exploata zacaminte de petrol/gaze, sunt de 56-57%. In toata lumea. La noi, Bombonel si Taricelul, eminentele cenusii din USL, au acordat firmelor straine concesiuni pentru redevente de 3-13,5%. Gaze, petrol, aur. Ce parere aveti?

carmen
23 februarie 2012
mai avem ceva de dat?

Nu poti decat sa plangi si sa te intrebi ce fel de fiinte sunt acestia ce ne conduc....afara de faptul ca sunt niste tradatori ordinari?!

unu
23 februarie 2012
asa

marea noastra "aur"poarta noi cersim din poarta'n poarta ...

Articole pe aceeași temă

Joi, 02 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Tragedie în Marea Neagră
Pagina a fost generata in 0.257 secunde