Începe programul „Rabla pentru tractoare”! Câți bani pot primi fermierii

527
Începe programul „Rabla pentru tractoare”! Câți bani pot primi fermierii - programulrablatractoarefinantare-1717078141.jpg
Guvernul a aprobat, joi, Programul de stimulare a înnoirii Parcului Naţional de tractoare şi maşini agricole numit „Rabla pentru tractoare” de care vor putea beneficia 5.000 de fermieri.


„În premieră, finanțăm cum am promis, prin Fondul pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”. Susținem producția internă de tractoare și ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat în acest moment este de 500 milioane lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocrație”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.


Programul de stimulare a înnoirii Parcului Naţional de tractoare şi maşini agricole numit „Rabla pentru tractoare”, de care vor putea beneficia 5.000 de fermieri, prevede acordarea unor vouchere de 20.000 euro pentru achiziţionarea de tractoare sau utilaje noi, a anunţat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu. El a mai spus că bugetul alocat acestui program este de 100 milioane euro.


„Tractoare noi pentru fermieri! Începe Programul „Rabla”! Împreună cu Ministerul Mediului am lansat Programul de stimulare a înnoirii Parcului Naţional de tractoare şi maşini agricole, care a fost aprobat în şedinţa de Guvern”, a scris Florin Barbu, joi pe Facebook.


Ministrul Agriculturii a adăugat că „5.000 de fermieri vor putea beneficia de acest program şi vor primi vouchere de 20.000 de euro pentru achiziţionarea de tractoare sau alte utilaje noi”, iar bugetul alocat pentru acest program este de 100 milioane euro.


„Le-am promis micilor fermieri şi legumicultorilor acest ajutor şi, ca de fiecare dată, ne respectăm angajamentul de a susţine agricultura şi pe cei care produc româneşte!”, a conchis Barbu.


Programul Rabla pentru tractoare a mai fost iniţiat și în 2011, când cei care deţineau tractoare vechi sau alte mijloace auto-propulsate, cum sunt combinele, puteau să le predea şi primeau în schimb un tichet valoric de 17.000 de lei, notează adevarul.ro


Patru ani mai târziu, Mircea Oltean, directorul general al SC IRUM SA Reghin, una dintre cele mai mari companii producătoare de tractoare din 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5937 secunde