Incidente și accidente pe mări și oceane

281
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1525617437.jpg

Articole de la același autor

208 pachete de droguri au fost găsite la bordul navei portcontainer "Celina Star", la Colon, Panama, pe data de 4 mai 2018. Pachetele erau ascunse în sistemul de ventilație. Nava a tranzitat Canalul Panama pe traseul din Buenaventura, Columbia, spre Algeciras, Spania. Declarațiile oficiale nu au menționat implicarea echipajului în traficul de droguri. Nava a fost lăsată să plece din Manzanilla, pe 5 mai.

★ ★ ★

Cargoul de mărfuri generale "Toyo Maruu" a sosit la Banjarmasin, Kalimantan, Indonezia, pe 4 mai 2018. Nava plecase din portul Bayuquan, China, încărcată cu 6.500 de tone de îngrășăminte în saci. La sosire, marfa a fost confiscată și descărcată, pentru a fi stocată într-un depozit, în vederea unei verificări detaliate. Se crede că îngrășămintele importate nu respectă standardele naționale indoneziene și, prin urmare, nu sunt certificate corespunzător. Îngrășămintele sunt destinate plantațiilor de palmier. Unele pungi poartă ștampile chinezești, iar altele nu.

★ ★ ★

Tancul petrolier "Riroil 5" s-a ciocnit, în timp ce ancora, cu tancul petrolier "Mekhanik Panteleev", care era ancorat. Incidentul a avut loc pe data de 3 mai 2018, în zona de ancoraj a portului Rostov pe Don. Ambele nave au suferit daune minore.

★ ★ ★

Șase lucrători ai operatorului portuar ISO au fost intoxicați cu monoxid de carbon, la bordul bulk-carrier-ului "Nord Yilan", care acostase în portul Napier din Noua Zeelandă. Docherii au fost duși imediat la spital. Nu se cunoaște cu precizie din ce cauză s-a produs incidentul. Nava fusese închiriată de compania Emslaw One și tocmai încărca bușteni, când a avut loc accidentul. Se presupune că cei șase docheri au inhalat monoxidul de carbon emis de un motor turbo sau un motostivuitor utilizat la manipularea buștenilor.x x x

★ ★ ★

Cargoul de mărfuri generale iranian "Pars Khazar 2" a intrat în derivă și a lovit alte două cargouri din portul Astrakhan, de pe râul Volga, Rusia, de la Marea Caspică. Nava iraniană s-a ales cu o spărtură de 1 metru pe 1,5 metri în zona tancului de balast nr. 6.

Cele trei nave au fost reținute pentru cercetări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2902 secunde