Incidente și accidente pe mări și oceane

252
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidente-1523549975.jpg

Articole de la același autor

Bulk-carrier-ul "Dino" a fost atacat de pirați, în dimineața zilei de 7 aprilie 2018, în timp ce se afla la 40 de mile marine sud - sud - est de Brass, Nigeria. Patru pirați înarmați, aflați într-o ambarcațiune de mare viteză, au reușit să abordeze nava și să urce pe ea. Echipajul a activat sistemul de alarmă și s-a ascuns într-o încăpere securizată. Marina Nigeriană a trimis o navă de patrulare, dar pirații au reușit să fugă, luând cu ei bani și unele bunuri. O serie de echipamente și cabine au fost afectate de incendiu. Marina a escortat vasul până în Port Harcourt, echipajul fiind în siguranță. 


★ ★ ★


Nava ro-ro rusească "Ural", aflată sub operarea unei companii turcești din Mersin, a fost arestată la Sfax, Tunisia, pe 15 februarie 2018. Vasul a fost eliberat abia pe 6 aprilie, fără încărcătura constând în echipament militar, care a fost capturată de autoritățile tunisiene. 


Potrivit unor rapoarte, era vorba de o încărcătură complexă, constând în ceea ce era necesar pentru înființarea unei tabere militare, inclusiv vehiculele blindate și armament. "Ural" a navigat din Novorossiysk spre destinația Douala, Camerun, dar Rusia a negat vehement prezența armelor la bord. La fel de vehemenți au fost tunisienii, care i-au contrazis pe ruși. Costul mărfurilor confiscate este de aproximativ 4,15 milioane de dolari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Aprilie 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 0.4051 secunde