Misiune armată pentru eliberarea a trei marinari sud-coreeni răpiți de pirați

264
Misiune armată pentru eliberarea a trei marinari sud-coreeni răpiți de pirați - misiunearmata-1522856257.jpg

Articole de la același autor

Trei marinari coreeni au fost răpiți în largul mării, în apropiere de Ghana, a declarat Ministerul de Externe din Seul, citat de publicația Yonhap. O navă de război coreeană anti-piraterie a fost trimisă în zonă.


Potrivit ministerului, pescadorul "Marine 711", de 500 de tone registru brut, cu peste 40 de oameni la bord, a fost deturnat de pirați, iar când nava a ajuns în apele Nigeriei, briganzii au transferat cinci marinari, inclusiv cei trei coreeni, pe o barcă cu motor și s-au îndreptat într-o direcție necunoscută. Ulterior, pescadorul a sosit în portul Tema, situat pe coasta de est a Ghanei, unde echipajul a fost debarcat. 


În prezent, Coreea de Sud cooperează cu Ghana, Nigeria și alte națiuni pentru a da de urma marinarilor răpiți.


Până în prezent, pirații nu au cerut vreo răscumpărare în schimbul ostaticilor.


Înainte de capturarea pescadorului, pirații au încercat, fără succes, să pună mâna pe două nave grecești, reușind, în final, să răpească doi marinari de pe acestea.


Președintele coreean Moon Jae-in a ordonat o acțiune armată pentru eliberarea ostaticilor coreeni. Spre apele Ghanei a fost trimis un distrugător încărcat cu trupe, la bordul căruia se află elicoptere Lynx multi-rol, armate cu mitraliere de 12,7 mm.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Aprilie 2018
Stire din Economie : Mozaic economic
Pagina a fost generata in 0.4229 secunde