Incidente și accidente pe mări și oceane

345
Incidente și accidente pe mări și oceane - incidentepemari-1572644504.jpg

Articole de la același autor

În seara zilei de 30 octombrie 2019, șase nave aflate în Marea Chinei de Sud au emis semnale de primejdie. Una dintre ele, un cargou de mărfuri generale, a anunțat că apa a pătruns în sala mașinilor și se scufundă. 
x x x
Nava de dragaj "Bhagvati Prem" a eșuat pe 28 octombrie 2019, pe plaja Suratkal, din vestul Indiei, în timpul furtunii provocate de ciclonul Kyarr. Cei 15 marinari de la bord au fost evacuați. Se presupune că nava a fost eșuată în mod intenționat, pentru a evita scufundarea, întrucât începuse să ia apă. 
x x x
Nava de pescuit franceză "Avel Vor" s-a scufundat în zorii zilei de 29 octombrie 2019, în Atlantic, la aproximativ 170 de mile marine de coasta Liberiei (Africa de Vest). Nava se afla în zona de pescuit când, în seara de 27 octombrie, a lovit un obiect subacvatic neidentificat. Coca vasului a fost spartă, iar sala mașinilor a fost inundată cu apă. Întrucât pompele navei nu au reușit să controleze pătrunderea apei, comandantul a ordonat abandonarea vasului. Echipajul de 22 de oameni a fost preluat de o altă navă de pescuit a aceluiași proprietar și se află în siguranță. "Avel Vor" s-a scufundat încet pe parcursul zilei de 28 octombrie și a dispărut în adâncuri, în dimineața de 29 octombrie. 
x x x
Doi navigatori filipinezi de pe bulk-carrier-ul "Goldena Savannah" au fost arestați pentru contrabandă cu cocaină în Coreea de Sud, a anunțat poliția locală într-o declarație publicată pe 30 octombrie 2019. Căpitanul ar fi fost acuzat de tentativă de acoperire, dar se pare că nu era implicat în incidentul penal.
x x x
În zilele de 27 și 28 octombrie 2019, mai mult de 20 de nave de pescuit aflate în Marea Arabiei au anunțat că sunt în pericol. Una dintre ele, "FV Vaishnav Devi Mata" a confirmat că s-a scufundat pe 27 octombrie. Cei 17 membri ai echipajului au fost salvați de Forțele Navale ale Indiei. Toate navele de pescuit au fost surprinse de ciclonul Kyarr, care a făcut ravagii în Marea Arabiei și s-a îndreptat încet, spre Oman. Pescarii de pe coasta de vest a Indiei fuseseră avertizați cu privire la apropierea ciclonului și li se recomandase să nu părăsească porturile. 
x x x
Un membru al echipajului chinez de pe bulk-carrier-ul "Cape India" a fost rănit grav în timpul unei explozii a gazelor de la bord, pe data de 28 octombrie 2019. Nava tranzita Strâmtoarea Makassar, pe ruta China - Australia. Accidentul a fost raportat autorităților maritime indoneziene și s-a solicitat un elicopter pentru transportarea rănitului la un spital. Din Balikpapan (Kalimantan) a fost trimisă o ambarcațiune de salvare, care a preluat rănitul pe 29 octombrie. Dar a fost prea târziu pentru marinar, care a fost declarat decedat de paramedici. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.429 secunde