Incidente și accidente pe mările și oceanele lumii

315
Incidente și accidente  pe mările și oceanele lumii - incidentepemari-1502886480.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 13 august 2017, bulk-carrier-ul "Cheshire", încărcat cu 40.000 tone de nitrat de amoniu (un fertilizator) a raportat un incendiu la bord. Nava se afla în Atlantic, la sud de Las Palmas, Insulele Canare. Se pare că focul a izbucnit din cauza producerii unei reacții chimice în magaziile cu marfă. În dimineața de 14 august, a avut loc o explozie în magazia numărul patru, urmată de alte explozii minore. Echipajul de 24 de persoane a fost evacuat cu ajutorul elicopterelor spaniole, situația de la bord fiind considerată a fi prea periculoasă pentru oameni. Pe data de 15 august, vasul se afla în derivă, cu un remorcher SAR spaniol în apropiere.

v v v

Nava frigorifică chinezească "Fu Yuan Yu Leng 999" și cei 20 de membri ai echipajului au fost arestați de Marina Militară din Ecuador, pe 13 august, în apropierea insulei San Cristobal, Galapagos, în zona resurselor marine. La bord a fost descoperită o încărcătură de rechini congelați, inclusiv rechini ciocan, specie pe cale de dispariție. Vasul a a fost reținut pentru investigații, fiind suspectat de braconaj și de daune aduse mediului.

v v v

Nava portcontainer "Pil Kota Ganteng" și tancul de produse "Global Appolon", din Japonia, au fost identificate ca fiind implicate într-o coliziune ce a provocat o poluare majoră în apele Hong Kongului. În urma impactului, din tancul încărcat cu 9.000 tone de ulei de palmier, circa 1.000 tone s-au scurs în mare.

v v v

În dimineața de 13 august 2017, la bordul navei de pescuit oceanic rusești "Fin Whale" a izbucnit un incendiu. Nava se afla la Puerto de la Luz, Las Palmas, Insulele Canare. Echipajul a reușit să stingă focul cu ajutorul mijloacelor de la bord. Nu s-au raportat victime și scurgeri de hidrocarburi în apă.

v v v

Nava ro-ro "Finnsky" a intrat în coliziune cu nava istorică de pasageri "Stetiin", pe data de 12 august, în portul Rostock. Vasul de pasageri tocmai părăsea portul, când ro-ro-ul intra la descărcare. "Stetiin" s-a ales cu o spărtură în bordul tribord și a început să ia apă. Trei dintre cei aproximativ 180 de pasageri aflați la bord au fost răniți. Ambele nave au fost reținute după coliziune.

v v v

45 de containere au căzut în mare de pe nava portcontainer "Log in Pantanal". incidentul a avut loc în noaptea de 10 - 11 august 2017, în zona de ancoraj exterioară a portului Santos, Brazilia. Întrucât unele containere s-au rupt în urma căderii, încărcătura lor plutea pe apă. Poliția a intervenit pentru a preveni furtul. Cel puțin 11 localnici prinși cu obiecte din containere au fost arestați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6251 secunde