Industria de prelucrare a lemnului, afectată de explozia preţurilor la materia primă

95
Industria de prelucrare a lemnului, afectată de explozia preţurilor la materia primă - industriaprelucratoarealemnului-1622481613.jpg

Articole de la același autor

Explozia preţurilor pe piaţa de materie primă, afectează industria de prelucrare a lemnului, iar o prelungire a crizei riscă să se răsfrângă şi asupra populaţiei în sezonul rece, prin escaladarea preţurilor la lemnele de foc. Semnalul de alarmă a fost tras de reprezentanţii Consiliului Pădurilor, Industriei Lemnului şi Economiei Verzi într-un comunicat de presă. Preţul lemnului de lucru, atât la răşinoase, cât şi la foioase a înregistrat maxime istorice, iar piaţa de materii prime se confruntă cu o criză serioasă, spun specialiştii în domeniu. Producătorii de mobilier susţin că au de înfruntat cea mai gravă criză din perioada recentă.

„Preţul exagerat al lemnului, care în luna mai s-a dublat faţă de aprilie 2021, precum şi lipsa lemnului fasonat şi a altor materiale lemnoase (PAL brut, MDF, placaj) determină închiderea multor capacităţi de producţie sau nerealizarea comenzilor primite din cauza neîncadrării în costurile de fabricaţie”, a declarat Aurica Sereny, şefa Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

În urma dezbaterilor organizate de Consiliul Pădurilor a reieşit necesitatea de a clarifica amploarea fenomenului tăierilor ilegale, care determină în bună măsură politicile publice ale statului român. Prezent la Consiliul Pădurilor, Barna Tanczos, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a declarat că va organiza în următoarele săptămâni o dezbatere a forurilor ştiinţifice pentru a tranşa problema o dată pentru totdeauna. Consiliul Pădurilor, Industriei Lemnului şi Economiei Verzi reuneşte principalele organizaţii de pe întreg lanţul valoric al lemnului - de la proprietari şi administratori de păduri la industria de prelucrare a lemnului sau industria mobilei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6221 secunde