Industria navală chineză a atins o cotă de piață record, de 47%

186
Industria navală chineză a atins o cotă de piață record, de 47% - industrianavalachinezaaatinsocot-1676919992.jpg

Articole de la același autor

În anul 2022, șantierele navale din China au atins o cotă de piață de 47% și au depășit, pentru prima dată, cota de piață combinată a șantierelor navale japoneze și sud-coreene. Anul trecut, industria navală chineză a livrat nave totalizând 14,6 milioane de tone brute compensate (CGT), dintr-un total de 30,8 milioane CGT livrate la nivel mondial. Japonia și Coreea de Sud, au livrat 4,8 și, respectiv, 7,8 milioane CGT.

În urmă cu douăzeci de ani, șantierele navale chineze aveau o cotă de piață mai mică de 10%.

De asemenea, șantierele navale din China dețin cele mai multe comenzi de construcții de nave ce urmează a fi livrate în următorii ani. Portofoliul global de comenzi totalizează, în prezent, 109,1 milioane CGT, iar 45% din aceste comenzi sunt deținute de șantiere chineze, în timp ce șantierele sud-coreene dețin 34%, iar cele japoneze, 10%.

Șantierele navale chineze domină piața construcțiilor de nave vrac uscat și de portcontainere. De asemenea, dețin o mare parte a comenzilor pentru majoritatea celorlalte tipuri de nave, dar încă nu se impun ca jucători cheie în sectorul navelor pentru transportul gazelor lichefiate, deținând doar 15% din comenzile acestei piețe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7467 secunde