Industria navală coreeană, salvată cu ajutoare de stat

2231
1
Industria navală coreeană, salvată cu ajutoare de stat - industrianavala-1467649670.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Muncii din Coreea de Sud a desemnat sectorul construcțiilor navale ca o industrie specială, care necesită sprijin privind ocuparea forței de muncă. Decizia a fost luată după un proces de revizuire de 50 de zile.

Programul de sprijin pentru ocuparea forței de muncă se aplică la unui număr de 780 de companii, care include, atât șantierele navale, cât și subcontractorii acestora. Programul intră în vigoare începând cu data de 1 iulie 2016 și se va încheia pe 30 iunie 2017.

Sectorul construcțiilor navale a suferit o scădere dramatică a cererii din cauza crizei prețurilor petroliere și a creșterii concurenței la nivel mondial.

Asociația Constructorilor Navali și Offshore din Coreea a estimat că un număr de 63.000 de angajați ar putea pierde locurile de muncă până la sfârșitul anului viitor, în lipsa ajutorului de stat.

Prin decizia luată, companiile de construcții navale vor primi fonduri pentru a menține forța de muncă. Programul de sprijin este în valoare de 750 de miliarde de woni (640 milioane de dolari). Companiile participante la program vor fi obligate să coopereze în cadrul unui program de restructurare direcționat de guvern.

Comentează știrea

bluebackry
5 iulie 2016
ajutoare de la guvernul korean??

Ce face guvernul korean???Ajuta???Dute ma si te culca nu mai scrie abureli.Hai vino aici in Korea si vezi realitatea.Guvernul a dat ordin nici o banca sa nu ajute nici un santier.Motivul:Bugetul koreei este pe minus.Toate bancile din Korea si au inchis usile pentru toate santierele navale.Banca Nationala a Koreei nici nu vrea sa discute cu guvernul. Daca vrei sa afli adevarul real hai la korea.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1413 secunde