Industria navală românească are rendez-vous la Mangalia

829
Industria navală românească  are rendez-vous la Mangalia - snc7746-1317657375.jpg
Compania "Daewoo - Mangalia Heavy Industries" găzduiește vineri, 7 octombrie 2011, cea de a 50-a adunare generală a Asociației Naționale a Constructorilor de Nave (ANCONAV). Organizația reunește 45 de șantiere navale, producători de echipamente și subansamble pentru nave, unități de cercetare, de clasificare și din învățământul superior.

Agenda acestei reuniuni jubiliare stă sub semnul crizei cu care se confruntă industria navală europeană și al schimbărilor ce trebuie făcute pentru a supraviețui. Vor fi prezentate, printre altele, comunicări referitoare la: situația mondială a pieții construcțiilor navale la jumătatea anului 2011; oportunități de finanțare, garanții și asigurare oferite de Eximbank pentru industria navală; Centrul de Tehnologii Maritime - Germania, un model de urmat; preocupări actuale în domeniul cercetării științifice în vederea reducerii impactului ecologic și evoluția către conceptul "navei verzi"; raportul Comunității Asociațiilor Șantierelor Navale din Europa, 2010 – 2011.

În cadrul adunării, vor fi discutate propunerile privind două subiecte majore: adoptarea unui contract de muncă la nivel național pentru sectorul construcțiilor de nave; acordarea ajutoarelor de stat pentru șantierele navale românești.

Până de curând, Uniunea Europeană a fost extrem de zgârcită în privința sprijinului acordat industriei navale, excepție făcând domeniul cercetării-dezvoltării. "În prezent, pot fi alocate ajutoare de stat în mai multe scopuri: pentru export și dezvoltare, pentru ocuparea forței de muncă și chiar pentru… închiderea activității (în fapt pentru reconversia forței de muncă din șantierele navale închise)" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Radu Rusen, președintele ANCONAV.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Economie : Benzinari: 7 lei pe litru, în 2012
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 4,3159 lei/euro
Pagina a fost generata in 1.949 secunde