Industria navală sud-coreeană a trecut la construcția de nave inteligente

264
Industria navală sud-coreeană a trecut la construcția de nave inteligente - industrianavalasudcoreeanaatrecu-1580418557.jpg

Articole de la același autor

Giganții sud-coreeni ai industriei navale - Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering și Samsung Heavy Industries - lucrează la proiectele unor nave inteligente, arată publicația Business Korea. Este vorba de nave autonome, cu consumuri mici de combustibil, telecomandate pe distanțe lungi. 


Hyundai Heavy Industries a dezvoltat recent un sistem de optimizare a navigației bazat pe inteligență artificială și pe motorul Hi-touch Marine & Stationary Motor (HiMSEN). Sistemul analizează datele privind parametrii de funcționare a motorului și aplică soluții inteligente de gestionare a echipamentelor navale. Astfel, costurile cu combustibilul sunt reduse cu mai mult de 10 la sută. 


Daewoo Shipbuilding intenționează să pună în funcțiune o navă inteligentă pentru transportul gazelor naturale lichefiate. Funcționarea echipamentelor navei va fi urmărit de la distanță, în timp real, pentru a asigura creșterea eficienței consumului de combustibil, o navigație sigură, întreținerea și repararea la timp a echipamentelor. Până în prezent, Daewoo Shipbuilding a aplicat soluțiile inteligente pe șapte nave portcontainer de 23.000 TEU, care vor fi livrate începând cu al doilea trimestru al anului 2020. 


Luna trecută, Samsung Heavy Industries a pus în funcțiune o navă autonomă, care a ajuns la o destinație prestabilită, căutând o rută optimă și evitând obstacolele. Compania a executat controlul de la distanță al navei autonome cu ajutorul comunicațiilor 5G și al tehnologii IoT bazate pe cloud.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3879 secunde