Inflația, un nou motiv de panică pentru români

127
Inflația, un nou motiv de panică pentru români - inflatia-1653398073.jpg

Articole de la același autor

Cristian Popa, membru al Consiliului de Administraţie la Banca Naţională a României, a declarat că rata ridicată a inflației, de 13,8%, i-a panicat pe unii români, care au cumpărat euro cu 5,9 lei.


„E bine că nu avem inflaţie şi din canalul cursului de schimb. Prin natura lor, băncile centrale sunt mereu la mijloc: între importatori şi exportatori, între creditori şi debitori. Chiar şi cu această stabilitate relativă ridicată a cursului, oamenii tot s-au panicat, s-au dus la casele de schimb şi au cumpărat euro cu 5,3, cu 5,9 lei.

Cum ar fi fost dacă mai aveam şi o depreciere a cursului oficial? Ce s-ar fi întâmplat? Oamenii s-au speriat, s-au dus să cumpere combustibil, să cumpere ulei, s-au speriat că nu mai sunt bancnote de valută. Bancnotele normal că vin, le face Banca Centrală Europeană, doar că durează 24-48 de ore până vine avionul. S-au panicat chiar şi aşa.

Problema este ca aceste panici creează anticipaţii inflaţioniste, creează inflaţie, si fac rău tuturor, de aici şi apelul Guvernatorului (n.r. - Mugur Isărescu) la calm”, a declarat Cristian Popa, în cadrul unei dezbateri publice.Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Inflația a crescut cu 1,1% în 2014
Pagina a fost generata in 0.2725 secunde