INFO economic

159
INFO economic - info-1717339699.jpg

Articole de la același autor

l Valoarea investiţiilor productive în România a fost de 87,3 miliarde de euro, în 2023, echivalentul a 26,9% din Produsul Intern Brut, iar anul acesta sunt alocate prin buget investiţii publice record de 120 miliarde lei a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu. Potrivit acestuia, 2023 a fost anul modelului economic bazat pe investiţii, aşa cum arată şi BNR: „formarea brută de capital fix a avut un parcurs remarcabil, o premieră în ultimii ani, o contribuţie la creşterea economică de 3,6 puncte procentuale, peste cea a consumului populaţiei, de 2,2 puncte procentuale”.

l Ghidul aferent schemei de ajutor de stat, prin care finanţează cu aproape 362 milioane de euro dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz pentru producerea de energie electrică şi termică în cogenerare de înaltă eficienţă în sectorul încălzirii centralizate, a fost lansat de Ministerul Energiei. Bugetul total alocat apelului se ridică la 361,950 milioane de euro. Banii provin din Fondul pentru Modernizare - prin Programul-Cheie 5: Cogenerare de Înaltă Eficienţă şi Modernizarea Reţelelor de Termoficare.

l Adoptarea AI ar putea aduce o creştere cu 5% a PIB-ului României în următorii 10 ani, în condiţiile în care aproximativ 54% dintre locurile de muncă din România vor folosi inteligenţa artificială generativă, arată un studiu realizat de o companie de consultanţă în management, publicat de Google. În ceea ce priveşte implicaţiile asupra locurilor de muncă, se estimează că inteligenţa artificială generativă va avea un impact asupra a până la 4,5 milioane de locuri de muncă din România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3541 secunde