Info fiscalitate: declararea proprietăților imobiliare deținute de străini

132
Info fiscalitate: declararea proprietăților imobiliare deținute de străini - infofiscalitate-1441825037.jpg

Articole de la același autor

În Monitorul Oficial al României a fost publicat Ordinul comun al ministrului finanțelor publice și al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 876/506/2015 pentru aprobarea modelului și conținutului formularului 401 "Declarație informativă privind proprietățile imobiliare deținute de rezidenți ai altor state membre ale Uniunii Europene pe teritoriul Ro-mâniei".

Declarația se completează și se validează cu ajutorul programelor de asistență puse la dispoziția entităților raportoare gratuit de către unitățile fiscale sau pot fi descărcate de pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.mfinante.gov.ro.

Declarația se depune în format electronic sub forma unui fișier PDF, care are atașat fișierul XML. Declarația se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță, entitatea raportoare trebuind să dețină un certificat calificat, eliberat în condițiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată.

Se poate depune și pe suport electronic, însoțit de formatul hârtie (doar prima pagină), semnat, conform legii, la registratura organului fiscal în a cărui evidență entitatea raportoare este înregistrată ca plătitor de impozite, taxe și contribuții ori se comunică prin poștă cu confirmare de primire, în condițiile legii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.793 secunde