Info fiscalitate: rambursarea TVA pentru persoanele stabilite în România

126
Info fiscalitate: rambursarea TVA pentru persoanele stabilite în România - info-1474642859.jpg

Articole de la același autor

30 septembrie 2016 este termenul limită pentru depunerea formularului 318 "Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România, depusă potrivit art. 147^2 alin. (2) din Codul fiscal". 


Persoanele impozabile stabilite în România, care efectuează importuri și achiziții de bunuri/servicii în alt stat membru al Uniunii Europene, pot solicita rambursarea taxei pe valoare adăugată achitată în acel stat, prin completarea și depunerea formularului 318 "Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru persoanele impozabile stabilite în România, depusă potrivit art. 147^2 alin. (2) din Codul fiscal". 


Modelul și conținutul formularului 318, instrucțiunile de completare ale acestuia precum și procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de către persoanele impozabile stabilite în România pentru importuri și achiziții de bunuri/servicii efectuate în alt stat membru al Uniunii Europene au fost aprobate prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 3/2010 publicat în Monitorul Oficial al României nr. 32 din data 15 ianuarie 2010. 


Pentru a obține o rambursare a taxei pe valoarea adăugată în statul membru de rambursare, persoana impozabilă stabilită în România completează și transmite, pe cale electronică statului membru respectiv, formularul 318 prin intermediul portalului electronic pus la dispoziție de Agenția Națională de Administrare Fiscală.


Formularul 318 împreună cu instrucțiunile de completare ale acestuia sunt afișate pe site-ul ANAF secțiunea SERVICII ONLINE / Rambursare TVA din UE unde poate fi consultat de asemenea și Ghidul privind recuperarea TVA achitată în alt stat membru al Uniunii Europene.


Formularul 318 se depune/transmite în format electronic până la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmează perioadei de rambursare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4891 secunde