Ultima zi pentru depunerea declarației de TVA

162
Ultima zi  pentru depunerea declarației de TVA - tva-1472486105.jpg

Articole recomandate

Termenul limită pentru depunerea declarației de TVA 394 pe noul format este astăzi, 30 august. În ultima lună, au avut loc mai multe modificări privind informațiile care trebuie furnizate în formular. Astfel, se vor declara doar operațiunile cu persoane plătitoare de TVA, urmând să fie înscrise toate facturile emise către și primite de la acestea atât în regim normal de taxă, precum și în regim de taxare inversă.

Cele mai recente modificări ale conținutului formularului D394 au fost făcute prin Ordinul 2264/2016. Conform celor mai recente prevederi, vor fi declarate, până pe 30 august, doar operațiunile cu persoane plătitoare de TVA, în timp ce operațiunile cu celelalte categorii vor fi declarate până la termenul din octombrie.

Astfel, în formularul D394 vor fi declarate, până marți, următoarele tranzacții efectuate între persoane înregistrate în scopuri de TVA în România, împărțite pe categorii:

- vânzările efectuate de către persoane care aplică TVA la încasare către alte persoane înregistrate în scopuri de TVA din România, indiferent de statutul beneficiarului (dacă aplică ori nu TVA la încasare);

- vânzările care sunt efectuate de persoane care aplică sistemul normal de TVA către alte persoane înregistrate în scopuri de TVA din România, indiferent de statutul beneficiarului (dacă aplică ori nu TVA la încasare);

- achizițiile de la persoane care aplică TVA la încasare;

- achizițiile de la persoane care aplică sistemul normal de TVA;

- tranzacțiile pentru care s-a aplicat taxare inversă se declară separat, detaliat pe fiecare categorie de bunuri pentru care s-a aplicat taxare inversă. (profit.ro).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 07 Iulie 2016
Stire din Economie : Alegerea perioadelor fiscale
Pagina a fost generata in 1.9071 secunde