Ai firmă și vrei să te înregistrezi în scopuri de TVA? ANAF te cheamă la interviu

292
Ai firmă și vrei  să te înregistrezi  în scopuri de TVA?  ANAF te cheamă la interviu - anaf-1472053094.jpg
Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați aduce la cunoștința contribuabililor faptul că, în Monitorul Oficial al României a fost publicat OPANAF nr.2.393/2016 privind stabilirea criteriilor pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA.

Potrivit noii proceduri privind înregistrarea în scopuri de TVA, compartimentul de specialitate din cadrul organului fiscal va asigura contribuabilului posibilitatea de a-și exercita dreptul de a fi ascultat cu privire la rezultatul analizei efectuate de către organul fiscal, urmare căreia s-a realizat încadrarea contribuabilului într-un anumit profil de risc fiscal.

Evaluarea intenției și capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera de aplicare a TVA vizează doar persoanele care îndeplinesc parțial criteriile de evaluare, încadrate la profilul de risc mediu, prin aplicarea automată și fără limitare a unui set de indicatori/criterii de risc cu privire la următoarele aspecte:

• gradul de conformare la declarare și plată a persoanelor impozabile;

• existența sediului social sau al sediilor secundare unde se desfășoară activitatea pentru care s-a obținut autorizație de funcționare;

• existența angajaților în vederea realizării obiectului de activitate;

• prezența neconcordanțelor dintre livrările și achizițiile de bunuri declarate de către parteneri și cele declarate de persoana impozabilă în cadrul relațiilor economice desfășurate.

Invitația la interviu se face în scris, în conformitate cu noua procedură, și va cuprinde:

• data, ora și locul la care contribuabilul este obligat să se prezinte;

• baza legală a solicitării;

• scopul solicitării;

• documentele pe care contribuabilul este obligat să le prezinte.

După primirea invitației, persoana impozabilă poate solicita, o singură dată, pentru motive justificate, amânarea datei de prezentare, caz în care interviul se reprogramează.

De asemenea, termenul de soluționare a cererii de înregistrare în scopuri de TVA se prelungește cu perioada cuprinsă între data comunicării invitației și data la care reprezentantul legal al persoanei impozabile se prezintă la organul fiscal.

Solicitarea de înregistrare în scopuri de TVA se respinge în cazul în care reprezentantul legal al persoanei impozabile nu se prezintă la locul și data stabilite prin invitație, respectiv nu furnizează informațiile și documentele solicitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3269 secunde