Video VIDEO EMOȚIONAT / Gabriel, băiatul de 17 ani înecat la Mangalia se afla pentru prima dată la mare

1575
VIDEO EMOȚIONAT / Gabriel, băiatul de 17 ani înecat la Mangalia se afla pentru prima dată la mare - 11539018432011320304144678333637-1472053096.jpg
Un filmuleț cu Gabriel, tânărul din Dej înghițit de apele Mării Negre, a fost postat recent pe o celebră rețea de socializare, de către un apropiat al adolescentului. În imagini se poate vedea cum Gabriel își dorea "ca atunci când va fi mare" să devină diac, în Biserica "Sf. Ierarh Nectarie" din Dej. De altfel, tânărul era o prezență constantă în cadrul lăcașului de cult, asistând în fiecare duminică la slujbele religioase și, de multe ori, chiar și pe parcursul săptămânii.

Gabriel era foarte îndrăgit nu doar de prieteni, ci de toată lumea. De fiecare dată când se întâlnea cu o cunoștință pe stradă saluta respectuos, după cum au afirmat chiar vecinii acestuia. În ciuda necazurilor și a neajunsurilor, tânărul nu a luat-o niciodată pe căi greșite și a rămas mereu cu zâmbetul pe buze.

"Era un copil liniștit, la locul lui, un copil care își respecta aproapele, un copil bine crescut. Când intra în contact cu oamenii saluta pe toată lumea, indiferent de vârstă. Când venea la biserică, se așeza în strană și cânta alături de ceilalți cântăreți. Am observat de mult timp că avea râvnă spre cele sfinte. Venea la biserică nu doar duminica, ci și în timpul săptămânii. Avea un suflet deosebit. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!", a afirmat pentru Dej24.ro preotul protopop Ioan Buftea.

Gabriel – singurul fiu al familiei Butuza, un fiu extrem de dorit, avut după vârsta de 35 de ani – urma să intre în clasa a X-a la toamnă, atunci când va începe școala. Colegii și profesorii săi spun despre el că "era pita lui Dumnezeu, mereu cu zâmbetul pe buze și extrem de respectuos". Cu toții știau că adolescentul – fost elev al Școlii Gimnaziale Speciale Dej – are probleme motorii, însă acest fapt nu l-a împiedicat să fie un elev extrem de apreciat. Notele sale erau bune și avea medii peste opt, mărturisesc profesorii Liceului Tehnologic "Constantin Brâncuși" Dej – Profesională, se arată pe dej24.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6872 secunde