Plan de amenajare a spațiului maritim al României. Mangalia, primul proiect

529
Plan de amenajare  a spațiului maritim al României. Mangalia, primul proiect - apelemaritime-1472053208.jpg

Articole recomandate

Guvernul României a stabilit, ieri, cadrul normativ de elaborare a viitorului Plan de amenajare a spațiului maritim. Documentul reglementează activitatea în apele marine, stabilind cadrul general de dezvoltare durabilă și integrată a diferitelor sectoare în apele marine.

Ordonanța prevede obiectivele activității de amenajare a spațiului maritim, modul de elaborare a planu-ui, procedurile privind informarea și consultarea părților interesate și cooperarea cu statele membre și statele terțe, precum desemnarea autorităților competente pentru elaborarea și monitorizarea implementării planului de amenajare a spațiului maritim.

Documentul prevede, totodată, înființarea Comitetului de amenajare a spațiului maritim, organism interministerial, fără personalitate juridică, care va funcționa în coordonarea premierului. Comitetul va elabora și monitoriza implementarea Planului de amenajare a spațiului maritim.

În acest sens, Guvernul derulează, în perioada 2015-2017, proiectul "Cooperare transfrontalieră în domeniul planificării maritime spațiale", fondurile nerambursabile de la UE fiind de aproximativ 2 milioane euro.

Principalele activități tehnice care se desfășoară în cadrul proiectului și care vor susține procesul de amenajare a spațiului maritim sunt:

- Planificarea spațiului maritim în context transfrontalier și întocmirea unui plan de amenajare a spațiului maritim din zona Mangalia - Shabla (Bulgaria);

- Sistem de monitorizare: bază de date comună România-Bulgaria, proceduri și indicatori comuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3855 secunde