Îngrijorările cu privire la coronavirus duc la scăderi puternice pe Wall Street

148
Îngrijorările cu privire la coronavirus duc la scăderi puternice pe Wall Street - xcyigl2t4vecbiawxqzg5x6baa-1585752435.jpg
Îngrijorările cu privire la coronavirus duc la scăderi puternice pe Wall Street


Bursa de la New York a deschis ședința de miercuri în scădere puternică, după ce Casa Albă a avertizat că SUA ar putea să se confrunte cu două săptămâni "foarte dureroase" cu privire la numărul deceselor provocate de coronavirus, informează agerpres.ro.


La scurt timp de la debutul tranzacțiilor, indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut 689,78 de puncte sau 3,15%, în timp ce indicele S&P 500 a scăzut cu 3,35%, iar indicele Nasdaq Composite a înregistrat o scădere de 3,12%.


Marți, Wall Street a pus capăt celui mai prost trimestru de după 1987 pentru indicele Dow Jones, care s-a depreciat cu 23%, și de după 2008 pentru indicele S&P 500, care a înregistrat un declin de 20%, investitorii fiind îngrijorați în ultimele săptămâni de efectele pandemiei de coronavirus asupra economiei mondiale.


Tot marți, președintele Donald Trump i-a avertizat pe americani că îi așteaptă două săptâmâni dificile, iar o serie de oficiali de la Casa Albă au dezvăluit că prognozează un salt uriaș al numărului de decese provocate de coronavirus, în pofida măsurilor stricte de păstrare a distanței sociale.


"Nu există o modalitate ușoară de a cuantifica fie închiderea economică fie cum va arăta eventuala revenire având în vedere că inițiativele de politică monetară și fiscală sunt de o amploare istorică dar la fel este și declinul economic", susține Art Hogan, analist la National Securities în New York.


În condițiile în care în săptămânile următoare urmează să fie publicate rapoartele trimestriale ale companiilor, investitorii se tem că acestea vor arăta noi reduceri de producție pe măsură ce cererea în mai multe sectoare, precum companii aeriene, automobile, bunuri industriale și produse de lux, se evaporează, ceea ce crește riscul de insolvențe
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3708 secunde