Întârzierile la Prima Casă au afectat creditarea, în februarie

314
Întârzierile la Prima Casă au afectat creditarea, în februarie - 6b48bce43f2dc83ad334359aa5a42fc4.jpg

Articole recomandate

Contrar estimărilor analiștilor, valoarea creditelor acordate de bănci a scăzut și în luna februarie, adâncind contracția anuală la 3,7%. Motivul – programul Prima Casă, menit să ajute piața bancară, a suferit mai multe modificări care mai rău au încurcat treburile.
Potrivit datelor publicate ieri de Banca Națională a României, creditul neguvernamental a scăzut cu 0,1% față de luna ianuarie, până la 199,16 miliarde lei.
"Creditarea a fost afectată de întreruperea temporară a programului Prima Casă, principalul stimulent pentru creditare din ultimele luni, în condițiile în care guvernul
i-a adus unele modificări luna trecută, în tentativa de a susține construcția de locuințe noi", au precizat oficialii BNR.
Până pe 15 februarie, programul a continuat în varianta inițială, în timp ce demararea fazei a doua, cu un plafon de garanții de 700 milioane euro, a fost întârziată o perioadă de unele formalități birocratice, printre care și semnarea documentelor necesare între băncile participante și FNGCIMM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5213 secunde