Întrebări capitale, la început de drum în afaceri

778

Articole de la același autor

Există multe probleme care-l preocupă pe un cel ce inițiază o afacere – se spune în "Ghidul tânărului întreprinzător". Ele se pot referi, de cele mai multe ori, la lipsa de lichidități, la reduce-rea vânzărilor, la incapacitatea de a returna datoriile către stat, creditori sau furnizori și la multe alte aspecte care fac "farmecul" vieții cotidiene a întreprinzătorului.
Sfatul autorilor ghidului este următorul: pentru ca aceste probleme să nu existe sau în orice caz să nu devină de ne-controlat este necesar ca viitorul întreprinzător să găsească din timp, în faza de întemeiere a propriei sale firme, răspunsuri la întrebările de mai jos:
Cine este utilizatorul produselor sau serviciilor mele?
Cine este clientul pentru produsele sau serviciile mele?
Care este amplasamentul adecvat pentru afacerea mea?
Ce preț este dispus să plătească piața?
Cum ajung produsele mele la client?
Care sunt perspectivele pieței pe termen scurt și lung?
Cum pot să-mi extind gama de produse și servicii?
Cine sunt concurenții mei și care sunt punctele lor tari și slabe?
De ce un client va cumpăra un produs de la mine?
Care este conceptul meu de marketing prin care îmi conduc firma? Care este necesarul meu de capital?
Care este forma juridică cea mai potrivită pentru firma mea?
Faceți exercițiul acesta și veți constata că drumul dumneavoastră în lumea afacerilor va fi mai drept și mai bine luminat. Totul depinde de capacitatea dumneavoastră de a găsi răspunsul la aceste întrebări și la multe altele asemenea. Dacă nu vă încumetați la acest efort și considerați că este un exercițiu prea greu pentru dumneavoastră, nu vă mai apucați de afaceri! Înseamnă că nu sunteți făcut pentru ele!
Noi vă recomandăm să studiați "Ghidul tânărului întreprinzător", o lucrare realizată de Ministerului pentru IMM-uri, în cadrul programului finanțat de Guvernul Federal al Austriei, pe care îl găsiți pe site-ul instituției. Vă dorim o lectură plăcută!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8861 secunde