Întreprinzătorii plătesc peste 500 de taxe parafiscale

410

Articole recomandate

Întreprinzătorii cer Ministerului Finanțelor să prezinte mai clar taxele și comisioanele pe care IMM-urile trebuie să le plătească la notari, contabili și consultanți fiscali.
Consiliul Național al IMM-urilor (CNIPMMR) cere ministerului să finalizeze registrul taxelor nefiscale, întrucât "firmele sunt nevoite să plătească taxe camerelor notarilor și consultanților fiscali și corpului experților contabili, instituții care percep taxe nefiscale obligatorii și imposibil de negociat".
Reprezentanții CNIPMMR mai spun că registrul on-line al taxelor, realizat de minister, este incomplet: "Se iau în calcul doar 122 de taxe și tarife nefiscale. În realitate, o firmă plătește peste 500 de taxe parafiscale. În plus, registrul MEF nu cuprinde nicio taxă percepută de regiile autonome și de autoritățile publice locale".
Nu în ultimul rând, întreprinzătorii critică și faptul că în registrul de pe internet nu sunt cuprinse decât denumirile generice ale taxelor, fără domeniile în care se aplică și încadrarea lor legală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.631 secunde